Sufleu de ciocolată albă - Rețete Papa Bun

mnb

Sufleu de ciocolată albă

1.53KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Ne ramân deseori albuşuri de ou.
Fie preparam ceva sărat , fie ceva dulce, incercăm să ne folosim de ele.
Sufleul de astăzi este fenomenal de bun! N-o să mă credeţi aşa că vă invit să îl încercaţi.

Ingrediente
2 ouă
o lingură făină
două linguri amidon
180 ml lapte , plus 20 ml.
o păstaie vanilie
100 gr ciocolată albă
5 albuşuri
o lingură zahăr + 3 linguri pentru mixat albuşurile

Mod de preparare

Radem ciocolata pe răzătoarea cu ochiuri mari..
Punem la fiert într-o crăticioară laptele împreuna cu o păstaie de vanilie despicată.
Separăm albuşul de gălbenuş (vorbesc de cele două ouă). Amestecăm gălbenuşul cu făina, amidonul si o lingură de zahăr. Diluam totul cu cei 20 ml lapte rămas şi adăugăm în laptele cu vanilie când începe să fiarbă..
Amestecăm rapid cu un tel să nu facă cocoloaşe şi fierbem un minut (se va îngroşa).
Fierbinte  turnăm amestecul peste ciocolată şi amestecăm până la omogenizare.
Acoperim şi lăsăm să se răcească.

Preîncălzim cuptorul şi ungem formele de sufleu cu unt si le tapetăm cu zahăr tos.

Mixăm albuşurile spumă (2+5) şi adăugăm treptat cele trei linguri de zahăr. Mixăm aproximativ 5 minute.
Cănd amestecul de vanilie s-a răcit, scoatem păstaia si adaugăm 1/3 din cantitatea de albuşuri spumă.
Omogenizăm apoi adăugăm şi restul de albuş încorporandu-l uşor – uşor.
Umplem formele şi nivelăm cu un cuţit.
Le introducem în cuptorul preîncalzit pentru 10 minute la 160 de grade apoi ridicăm temperatura la 180 de grade şi mai lăsăm 10 minute.
Servim cu ingheţată , sau fără.

 

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

9 comentarii

Lasă un răspuns