Supa de vita cu taitei la Multicooker-ul Crock-Pot Express

713Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email
Cand timpul te preseaza, treburile nu se mai termina, iar alimentatia necesita timp dedicat,
solutiile de adaptare trebuie cautate in gadgeturile din jur.
Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este unul dintre cele mai utile dintre ele.
Pentru azi am ales sa pregatesc o supa pe cat de sanatoasa, pe-atat de buna si rapid pregatita de
nici nu-ti vine-a crede c-un preparat cu vita poate fi gatit in aproximativ o ora. Gustul e
incomparabil, aparatul concentrand maxim toate aromele din ingredientele folosite.
Copiii au laudat-o maxim!
Crocktober este luna in care sarbatorim mancatul sanatos si gatitul in oalele electrice CrockPot, asa ca voi reveni mai incolo si cu alte retete pregatite pentru cei dragi.
Supa de vita cu taitei
Supa de vita cu taitei la Multicooker-ul Crock-Pot Express
 
Timp preparare
Timp preparare termica
Total timp
 
Autor:
Tipul retetei: Supe/Ciorbe
Portii/Bucati: 4-6
Ingrediente
  • 800 g -1 kg carne de vita - de preferat cu os
  • o felie radacina telina
  • o ceapa
  • o radacina micuta patrunjel
  • o radacina micuta pastarnac
  • un ardei gras galben
  • 2 morcovi
  • taitei cu ou
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 3l apa

Supa de vita cu taitei

Mod de preparare Supa de vita cu taitei la Multicooker-ul Crock-Pot Express

 Conectam Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent.
Spalam carnea. o taiem in doua bucati mari si o punem in vasul aparatului.
Turnam 3 litri de apa si punem o lingura cu sare.
    Setam din meniul aparatului programul MEAT, timp 40 minute,verificam sa fie inchisa supapa
pentru aburi si apasam butonul START/STOP.
Timpul difera si in functie de cat de batrana e vita din care pregatiti supa. Poate fi necesar timp in
plus sau in minus.
La terminarea programului, cu ajutorul unei spatule eliberam supapa de aburi si lasam timp de
10-15 minute, apoi cu ajutorul unei manusi de bucatarie desfacem capacul cu grija.
Scoatem carnea si o lasam la racit.
Strecuram supa si o punem inapoi in vas.

Punem toate legumele, intregi, radacinoasele spalate bine cu o perie (nu le decojiti!) ceapa

curatata, ardeiul spalat si scos cotorul.
Punem capacul, inchidem supapa, setam SOUP 30 minute. Apasam butonul Start/Stop. Dupa
terminarea timpului eliberam supapa de aburi si lasam pana cand aburul a iesit complet, apoi
desfacem capacul.
Legumele sunt fierte, furculita patrunde usor in ele. Scoatem din vas.
Punem carnea taiata cubulete (nu-i neaparat s-o puneti pe toata, puteti folosi o parte din ea la o
salata boeuf), taiteii si apasam butonul BROWN/SOTE, presiune Low.
Fierbem conform
instructiunilor de pe pachetul cu taitei (cateva minute, 2-3). Daca aveti taitei de casa e si mai
bine. Potrivim gustul de sare si piper.
Punem in vas si rondele de morcov fiert. Servim supa de vita fierbinte, presarata cu patrunjel verde.

Supa de vita cu taitei

Te-ar putea interesa
loading...
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns

Voteaza reteta: