Ingrediente
Aluat
200 gr unt
350 gr faina grau
3 linguri faina porumb
1/2 lingurita praf copt
1/2 lingurita sare
apa rece
Umplutura
250 gr branza sarata
3 oua
2 linguri faina grau + 1 vf praf de copt
3 linguri smantana
500 gr spanac
putina nucsoara
un ou pentru uns
Intr-un bol punem faina (ambele tipuri), untul cubulete, sarea si praful de copt.
Amestecam cu mana pana obtinem un aluat omogen si adaugam apa rece doar atat cat sa obtinem un aluat tarisor, maleabil, nelipicios, cu consistenta asemanatoare plastelinei.
Acoperim vasul si-l dam la rece pana ne ocupam de umplutura.
Punem intr-un vas apa la fiert.
Spalam bine frunzele de spanac iar cand clocoteste apa le punem in vas timp de cateva minute (2-3 ) doar cat sa se inmoaie.
Le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs.
Batem ouale cu o furculita, adaugam branza (puteti pune telemea, burduf, de vaci, cascaval) , faina si praful de copt, smantana si putina nucsoara rasa si omogenizam.
Ungem tava pentru tarta cu unt, scoatem aluatul de la rece (oprim putin aluat pentru impletitura de pe margine) si intindem cu sucitorul o foaie rotunda si o punem in tava tapetand tava cu totul.
Intepam cu furculita aluatul si bagam tava in cuptorul preincalzit pentru 5 minute, timp in care intindem restul de aluat ramas, il taiem fasii si formam impletitura de pe margine.
Scoatem tava de la cuptor, punem umplutura, impletitura, bucatelele de aluat ramase si ungem cu ou.
Bagam tava inapoi la cuptor si lasam pana se rumeneste frumos.
Servim tarta calda.
Delicioasa si frumoasa foc!!!
Ce frumoasa tarta…pup!!
Magnifique tarte très joliment décoré, bravo!
bisous
ma-ntebam de ceva vreme unde ai disparut, fata vesela (si frumoasa dupa cum te-am vazut in poze)! bine ca nu ne-ai uitat …. 🙂
Frumos ai dichisit-o, merge pe masa de Paste!
Mai poftesc odata si aici!!! Absolut delicioasa!
Pupici
Un deliciu, mi-ai facut pofta. Si eu am in plan asa ceva. Pupici!
Un deliciu, mi-ai facut pofta. Si eu am in plan asa ceva. Pupici!
Delicioasa tarta! Mi-e dor de tine Gabytule. Unde-s cuvintele tale? Haidi ca ti sun ca nu mai merge treaba!
Frumos ai decorat-o! Nu am mai trecut de mult pe la tine, te-ai innoit de primavara pe blog, imi place 🙂
Neatza fetelor! Si multumesc.Sunt ok 😛
Mai..n-am avut ce posta. Am postit si ce sa pun?fasole,barabule si varza?:))) In plus si aparatu-mi face figuri :-??
Si ieri am zis ca fac Mississippi mud pie si-am facut prajitura cu bombite de branza.No, s-o mai pun odata?:))))
Ce bine arata,azi si eu am in plan o tarta dar cu urzici ! Te pup!
waw…o bunatate…fana spanac deci fana tarta
Doamne ce bine arata………..super ,pup o zi buna
Ce mult imi place cum ti-a iesit!
Superba tarta!
🙂
Gaby, sarut’mana!
… am venit sa te urez, asadar:
sarbatori cu bucurie, fericire si iubire. Sa fiti sanatosi si norocosi!
Multumesc pentru rasfatul culinar pe care ni-l oferi.
Las la portita… garofite!
Paste fericit!
Paste Fericit Gabyta! Sarbatori cu muuuulte bucurii!
Sarbatori Pascale fericite!
Paste fericit si luminat!!!!!!
Paste fericit !
Buna tare!Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!
Sarbatori luminate si multa fericire alaturi de familie si cei dragi!
Sarbatori luminate alaturi de cei dragi! Paste fericit!
Sarbatori luminate alaturi de cei dragi! Paste fericit!
Paste fericit alaturi de cei dragi!
Ce tarta cocheta! Daca pasca nu mi-o pot imagina fara impletitura de pe margine, la tarta nici ca mi-a trecut prin minte 🙂 🙂
Super idee! Week-end Fain!
Multumesc mult, tuturor, si pentru urari si pentru aprecieri.
Vai ce-mi place cum arata !!!!!
foarte frumos ti-a iesit impletitura! Musai trebuie sa refac si eu tartele bunicii 😉
Te pup
Hermosa tarta luce espectacular lindo trenzado,me gustan tus recetas,abrazos y abrazos.
Faina tarta!!! Felicitari
O frumusete! Si o bunatate!