Un desert fin, da’ fin, fin! Aromat, dulce-acrisor, extrem de usor de pregatit! V-am mai vorbit in alte postari de laptele condensat, care la mine acasa a devenit obisnuinta sa nu lipseasca. Il servim cu clatite, il folosim la deserturi sau il mancam cu lingurita direct din cutie! :)) Ne place si cel simplu si cel caramelizat.
Ingrediente crusta de baza
- 250 g biscuiti – graham sau biscuiti obisnuiti (eu am folosit biscuiti cu unt, cumparati din Lidl)
- o lingura cacao neagra
- 125 g unt topit sau lasat la temperatura camerei
Pentru crema de lime
- 250 ml smantana pentru frisca
- o cutie lapte condensat indulcit – 397 g
- zeama de la 3 lime (e ok si lamaie dar mai bun e cu lime)
In plus – OPTIONAL
- 100 ml smantana pentru frisca, indulcita dupa gust
Mod de preparare Tarta cu lime
Intr-un procesor de alimente mixeaza si macina bine biscuitii.
Pune-i intr-un bol, adauga cacaua si amesteca.
Pune si untul si amesteca intai cu lingura cat poti, apoi baga mana si cu varfurile degetelor omogenizeaza totul bine, bine.
Pregateste o forma de tarta (ideal cu fund detasabil, dar e ok si altfel, de care ai), de 24-26 cm.
Toarna amestecul si ajutandu-te de o lingura si de varfurile degetelor tapeteaza uniform fundul si lateralele formei, apasand usor.
Pregateste crema de lime
Pune intr-un bol smantana si laptele condensat si mixeaza la treapta mica, pana la omogenizare.
Toarna sucul de lamaie si mixeaza in continuare, dar nu pentru mult timp.
Crema se va lega foarte bine si va incepe sa se intareasca. Nu exagera cu mixatul, nu este nevoie decat de omogenizare.
Toarna crema peste crusta din forma de tarta si niveleaza.
Da la rece pentru cateva ore.
Optional, la servire aceasta tarta cu lime se orneaza cu frisca batuta, indulcita dupa gust.
M-a inspirat – SURSA
Nota
- Nu vorbim de lapte condensat pentru cafea, cel subtire, ci de lapte condensat la cutie, cu textura asemanatoare cu mierea, indulcit
- Puteti folosi si lamai insa recomand sa cautati lime, au alta aroma.
- 250 g biscuiti - graham sau biscuiti obisnuiti (eu am folosit biscuiti cu unt, cumparati din Lidl)
- o lingura cacao neagra
- 125 g unt topit sau lasat la temperatura camerei
- Pentru crema de lime
- 250 ml smantana pentru frisca
- o cutie lapte condensat indulcit - 397 g
- zeama de la 3 lime (e ok si lamaie dar mai bun e cu lime)
- In plus - OPTIONAL
- 100 ml smantana pentru frisca, indulcita dupa gust
Ma gasiti si pe facebook – Retete Papa Bun
Pregatita de Mili Corneanu