sâmbătă, august 24, 2019

Tarta cu peste

74Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email
tarta-cu-peste
O reteta grozava, inspirata din reteta Adinutei. As scrie ca-i reteta ei, dar m-ar bate:))), ca multe n-am avut si am adaptat-o. Si modul de preparare l-am modificat deci..i-am tunat reteta. Oricum e o reteta cu bucluc:)). Sa va zic si de ce. M-am apucat s-o fac, am framantat coca pentru blat, aveam doua oua in casa. Cum era la mine o fetita mai marisoara, am trimis-o sa-mi cumpere oua, Intre timp am asezat coca, am pus umplutura si asteptam ouale. Vine fetita, fara oua, ca era inchis.:)). Zic..mergi putin mai departe c-o sa gasesti. Vine iar, tot fara oua:)). Cica nu sunt nicaieri. Ma uitam io la tarta si ea la mine si ma apuc sa dau telefoane sa-mi imprumute careva 3 oua:)))).La final ma intrebam: oare daca am luat reteta de la fata asta, tre’ sa scriu si io “la multi ani, supremu”?:)))da’ n-aveam gogosari s-am renuntat.:))

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 4 oua
  • o lingurita sare pt coca, +sare pt umplutura
  • 100 gr margarina (sau unt/eu nu-s asa bogata ca fata asta de peste hotare:))) )
  • putina branza gen parmegiano (eu am pus cas framantat de la borcan, ca io mi-s de la tzara:)))
  • o lingurita praf de copt (asta-i de la mine:)), ca mi-a placut coca de la ultima mea tarta
  • 2 linguri smantana- pt coca
  • doua conserve de peste (eu am pus una de ton si una de macrou, dar era mai buna cea de ton:d)
  • 200 gr smantana- pt. umplutura
  • o foaie de dafin
  • nucsoara ( n-am avut) -am pus doua fire de tarhon
  • castraveti in otet (4-5)
  • capere (pun tot astia de peste hotare, noi astia mai amarati, renuntam :)))
  • piper

Mod de preparare

Framatam un aluat din : faina, 2 linguri smantana, praf copt, branza, margarina moale, sare,un galbenus. Va rezulta un aluat moale, elastic pe care-l intindem frumos in forma de tarta.
Deasupra asezam bucatile de peste dupa ce am scurs uleiul din ele si..bineinteles..dupa ce am desfacut conservele :))))
Asezam deasupra bucatele de castraveciori, rondele.
3 oua, plus albusul ramas, le batem bine si adaugam smantana.
Turnam peste pestele din tarta.
Ne jucam desupra cu cateva rondele de masline si fire de ceapa verde.
Maruntim foaia de dafin, tocam tarhonul,  punem putin piper, putina sare si dam tava la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.
ps, uite si tu Adinutza ce repede am scris reteta, nu intr-o mie de pasi. Sa iei exemplu de la moa.;) =))=))

Tipsuri

  • 1am pus putina branza si-n amestecul cu smantana, ca noi astia de la sat mancam multa branza:))))
  • 2n-am poza cu ea intreaga. Venise sotul la masa si mai era cu-n tip; daca m-ar fi vazut ala ca iau aparatul, s-ar fi gandit ca fac poza la ce mananca sa am dovada, sa-mi plateasca:)))
  • 3a fost foarte foarte foarte buna!!!

 

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

4 comentarii

Lasă un răspuns