Tarta cu piept de pui si branza - reteta | Rețete Papa Bun

mnb

Tarta cu piept de pui si branza

tarta-cu-pui-si-branza
1.6KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Cand vrei ceva bun si cald si rece, potrivit si pentru cina dar si gustare, mic dejun sau aperitiv, alege Tarta cu piept de pui si branza.

Tarta cu piept de pui -2

INGREDIENTE 

125 gr unt

1/2 lingurita sare
400 gr faina
un ou
cateva linguri lapte rece

400 gr branza de vaci
un piept pui (fiert)
4 oua
marar tocat
sare
piper
o lingura smantana
susan

Mod de preparare Tarta cu piept de pui si branza

Toata familia iubeste tartele astea.
Calde sau reci, cu carne sau cu legume, pot constitui o cina simplu de preparat sau un mic dejun consistent alaturi de un pahar cu iaurt.

Intr-un bol amestecam rapid faina impreuna cu untul pana obtinem un amestec fainos.
Adaugam sarea si oul si omogenizam. Avem nevoie de un aluat pe care o sa-l intindem cu sucitorul obtinand blatul tartei. Daca este prea tare mai adaugati lapte rece pana cand aluatul este maleabil dar nu lipicios.

Formam o bila din aluat si o dam la rece pentru cel putin 30 min.

O scoatem si intindem o foaie putin mai mare decat diametrul tavii in care vom coace tarta. Aluatul odata asezat in forma trebuie sa acopere si peretii tavii.

Asezam deasupra bucatele de piept de pui.

Batem ouale cu putina sare si piper, (oprim doua linguri pentru uns).
Adaugam branza, smantana si mararul si omogenizam. Potrivim gustul de sare.
Turnam amestecul peste carne.
Tragem usor marginile aluatului peste amestec si din aluatul ramas facem un grilaj pe care-l punem deasupra.
Ungem cu ou, presaram susan si bagam tarta in cuptorul preincalzit, la 175 grade pana ce se rumeneste usor.

 

Tarta cu piept de pui -3

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

18 comentarii

Lasă un răspuns