Tarta rustica cu foietaj si prune - Rețete Papa Bun

mnb

Tarta rustica cu foietaj si prune

1.89KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Recunosc, n-o fi cea mai grozava fotografie facuta ultimul timp :))), dar asa bine mirosea si-am mancat (impreuna cu sotul) tarta asta cu-asa o pofta (nici nu aveam rabdare sa se raceasca), incat am zis ca trebuie sa va dau si voua reteta, desi n-aveam de gand s-o postez, d-aia nici nu am deloc poze intermediare.

Daca va zic ca va sunt necesare doar 15 minute pentru pregatirea ei, n-o sa ma credeti.
E un desert rapid pe care-l puteti adapta cu orice fructe vreti voi.

tarta-foietaj

[ingredients title=”Ingredients”]

  • o foaie foietaj
  • jumatate kilogram prune (spalate, curatate de samburi si desfacute-n doua)
  • 3-4  linguri pesmet (sau nuca macinata)
  • 5-6 linguri zahar
  • 3 linguri gem (eu am pus gem de prune, puteti pune de care vreti 🙂 )
  • 2 oua
  • 200 ml smantana
  • o lingurita zahar vanilinat

[/ingredients]

tarta-foietaj

Mod de preparare Tarta rustica cu foietaj si prune

Intr-o tava rotunda, cu diametrul de 24-26 cm intinde foaia de foietaj. Eu am intins-o neglijent :)), tu ii poti da orice forma doresti.

Intinde gemul si presara doua linguri cu pesmet/nuca.

Aseaza prunele, presara trei linguri de zahar si nuca ramasa.

Bate bine ouale cu zaharul ramas si zaharul vanilinat, adauga smantana si amesteca.

Toarna compozitia peste prune.

Trece marginile aluatului de foietaj peste tarta si introdu tava in cuptorul preincalzit.

Coace tarta cu prune la foc mediu, pentru 30-35 minute, pana ce aluatul a inceput usor sa se aureasca.

Daca ai o cupa de inghetata sa pui in farfurie peste fiecare felie, calduta….nici nu vreau sa ma gandesc ce iese…:)))

Eu n-am avut 😛

Sursa de inspiratie

 

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

6 comentarii

Lasă un răspuns