Recunosc, n-o fi cea mai grozava fotografie facuta ultimul timp :))), dar asa bine mirosea si-am mancat (impreuna cu sotul) tarta asta cu-asa o pofta (nici nu aveam rabdare sa se raceasca), incat am zis ca trebuie sa va dau si voua reteta, desi n-aveam de gand s-o postez, d-aia nici nu am deloc poze intermediare.
Daca va zic ca va sunt necesare doar 15 minute pentru pregatirea ei, n-o sa ma credeti.
E un desert rapid pe care-l puteti adapta cu orice fructe vreti voi.
[ingredients title=”Ingredients”]
- o foaie foietaj
- jumatate kilogram prune (spalate, curatate de samburi si desfacute-n doua)
- 3-4 linguri pesmet (sau nuca macinata)
- 5-6 linguri zahar
- 3 linguri gem (eu am pus gem de prune, puteti pune de care vreti 🙂 )
- 2 oua
- 200 ml smantana
- o lingurita zahar vanilinat
[/ingredients]
Mod de preparare Tarta rustica cu foietaj si prune
Intr-o tava rotunda, cu diametrul de 24-26 cm intinde foaia de foietaj. Eu am intins-o neglijent :)), tu ii poti da orice forma doresti.
Intinde gemul si presara doua linguri cu pesmet/nuca.
Aseaza prunele, presara trei linguri de zahar si nuca ramasa.
Bate bine ouale cu zaharul ramas si zaharul vanilinat, adauga smantana si amesteca.
Toarna compozitia peste prune.
Trece marginile aluatului de foietaj peste tarta si introdu tava in cuptorul preincalzit.
Coace tarta cu prune la foc mediu, pentru 30-35 minute, pana ce aluatul a inceput usor sa se aureasca.
Daca ai o cupa de inghetata sa pui in farfurie peste fiecare felie, calduta….nici nu vreau sa ma gandesc ce iese…:)))
Eu n-am avut 😛
Adică vii şi-mi scrii în introducere că-i gata în 15 minute, făcându-mă să visez că pot face aşa ceva şi eu, fără să aştept mult, iar mai apoi îmi spui că tre’ să aştept mai bine de juma de oră numai coacerea? Vai, credeai că nu citesc tot, nu? 😛 :)))
Bag seama că nici îngheţată n-aţi avut, aţi visat şi la asta. :)))
În fine, ştii tu cum zic, a ieşit exact cum te-am învăţat. :)))
scuze padre :))), am gresit cuvantul :))) nu prepararea ci pregatirea era :))))
ce-o mai dreg eu, nu ma dezmint..:)))
Şi cum m-am găsit eu să comentez primul, care nici nu văd defectele. :))))))
nuuuu, detaliile nu-s punctul tau forte :)))))))))
In ultima perioada, acest blog a devenit sursa mea de inspiratie. delicioasa tarta!
Multumesc!
Si noua ne-a placut.
Si-i foarte simpla ; am gasit-o pe gustos.ro. 😉