Tarte au sucre - Rețete Papa Bun

Tarte au sucre

1.3KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Tarte au sucre – nu stiu cum ar fi traducerea exacta la noi, ce stiu eu e c-am facut-o pe la 3 si pe la 5 nu mai era. Deci…nu! :)) Nu tine mult, asa ca n-o mai preparati degeaba ca se mananca mult prea repede! :)))

ps. da’ ma! sunt o fitzoasa ca nu am scris placinta, asa-mi place mie sa dau numa’ denumiri pompoase, nu o sa vedeti la mine poale-n brau sau mamaliga, io-s toata numa’ o franceza, o engleza, tot ce se poate anshea….sa ies io-n evidenta:)), dar o sa va rog frumos sa ignorati denumirea si sa incercati…”mancarea” asta :)) .

Un dulce EXTREM de simplu, fara ingrediente costisitoare sau timp prea mult pierdut prin bucatarie,  perfect pentru pachetel, pentru micul dejun sau o cina usoara. Eu o s-o fac si-n portioare mici ;;) – nu ca asta ar fi fost asa de mare…:)))

tarte-au-sucre-1JPG

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 12 gr drojdie
  • 1/3 lingurita sare
  • 50 gr unt
  • 25 gr zahar
  • 75 ml lapte
  • coaja rasa de lamaie – optional; eu am pus

40 gr zahar tos

50 gr unt

[/ingredients]

page

[directions title=”Mod de preparare “]

 

  1. Intr-un bol pune faina impreuna cu zaharul, ouale, untul la temperatura camerei si sarea.Separat incalzeste usor laptele, dilueaza drojdia in el si adauga amestecul peste faina.Omogenizeaza si framanta timp de 5-10 minute.
  2. Acopera vasul si lasa-l la loc cald pentru 30 de minute.
  3. Aseaza intr-o forma de tarta (cu diametrul de 18 cm) hartie pentru copt sau unge forma cu unt.
  4. Intinde uniform aluatul, apoi acopera cu un servet si lasa inca 30 minute la loc cald.
  5. Topeste 2/3 din untul ramas, unge bine partea superioara a aluatului, presara zaharul si pune untul ramas, deasupra, bucatele.
  6. Introdu tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, si coace pana ce placinta se rumeneste frumos.

Sursa.

[/directions]

tarte au sucre

 

 

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

6 comentarii

Lasă un răspuns