Tarte au sucre – nu stiu cum ar fi traducerea exacta la noi, ce stiu eu e c-am facut-o pe la 3 si pe la 5 nu mai era. Deci…nu! :)) Nu tine mult, asa ca n-o mai preparati degeaba ca se mananca mult prea repede! :)))
ps. da’ ma! sunt o fitzoasa ca nu am scris placinta, asa-mi place mie sa dau numa’ denumiri pompoase, nu o sa vedeti la mine poale-n brau sau mamaliga, io-s toata numa’ o franceza, o engleza, tot ce se poate anshea….sa ies io-n evidenta:)), dar o sa va rog frumos sa ignorati denumirea si sa incercati…”mancarea” asta :)) .
Un dulce EXTREM de simplu, fara ingrediente costisitoare sau timp prea mult pierdut prin bucatarie, perfect pentru pachetel, pentru micul dejun sau o cina usoara. Eu o s-o fac si-n portioare mici ;;) – nu ca asta ar fi fost asa de mare…:)))
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 250 gr faina
- 2 oua
- 12 gr drojdie
- 1/3 lingurita sare
- 50 gr unt
- 25 gr zahar
- 75 ml lapte
- coaja rasa de lamaie – optional; eu am pus
40 gr zahar tos
50 gr unt
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare „]
- Intr-un bol pune faina impreuna cu zaharul, ouale, untul la temperatura camerei si sarea.Separat incalzeste usor laptele, dilueaza drojdia in el si adauga amestecul peste faina.Omogenizeaza si framanta timp de 5-10 minute.
- Acopera vasul si lasa-l la loc cald pentru 30 de minute.
- Aseaza intr-o forma de tarta (cu diametrul de 18 cm) hartie pentru copt sau unge forma cu unt.
- Intinde uniform aluatul, apoi acopera cu un servet si lasa inca 30 minute la loc cald.
- Topeste 2/3 din untul ramas, unge bine partea superioara a aluatului, presara zaharul si pune untul ramas, deasupra, bucatele.
- Introdu tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, si coace pana ce placinta se rumeneste frumos.
[/directions]
Asta clar e perfecta pentru mine. Abia astept sa o fac si eu si sa imi pun la lucru sa savurez dimineata langa cafea 🙂
Da, Timi drag, e perfecta!
Waw Gaby …….cat de bine arata tarta asta ! Si ce simpla esteeeeeeee…..
E cumva tarta de care spunea Silvia ca le place la copii ?
Te tzuc cu drag si sa ai o saptamana minunata !….
Multumesc Sidy! Asemeni!
Da, de placintica aia e vorba. Are o textura grozava , untul patrunde in ea si-o face tare pufoasa, iar crusta de zahar o completeaza perfect!
Voi incerca si alte variante, ca sunt mai multe.
Ai si facut-o? Vaai-vai, ce harnicuta esti! Faina prajitura, o s-o tin minte .
A iesit suuuper bine !!! bravooo