Telemea cu rosii si ardei la cuptor – Un aperitiv cald, un mic dejun delicios, cu putine ingrediente, care se completeaza perfect!
Nu stiu cata lume are chef vara de gatit, dar asa ceva, gata in 15-20 minute, e bun de pregatit pe orice vreme 😉
Ingrediente
- 250 g telemea
- o rosie mare
- 1/2 ardei
- 3 linguri ulei de masline
- oregano uscat – optional
Preparare aperitiv cald – Telemea cu rosii si ardei la cuptor
Eu am folosit in reteta telemea sarata, dar daca voua stiti ca nu va place sarat, alegeti una care sa nu fie sarata.
A fost foarte bun exact asa cum a fost, dar nu strica nici sa puneti chiar mai multa rosie sau ardei. Nu exagerat, dar completeaza tare bine branza calda!
Reteta de fapt nu e reteta, sunt ingredientele puse in straturi, apoi bagat la cuptor 🙂
Preincalzeste cuptoru la 200 grade cu ventilatie.
Intr-un vas termorezistent pui branza telemea pe care o faramitezi cu degetele.
Peste stratul de telemea presari cubulete de ardei gras (poti sa le tai si fasii subtiri, nu neaparat cubulete), apoi cubulete de rosii.
Daca-ti place, pune si putin oregano uscat.
Picura uleiul pe toata suprafata ingredientelor, apoi baga vasul la cuptor, pentru 15 minute.
Scoate vasul pe un fund de lemn si serveste preparatul fierbinte (cald) cu paine proaspata sau pe paine prajita.
Sa-ti fie de folos!
Nota
- Puteti lasa si mai mult la cuptor, adica 20-25 minute, pana ce preparatul se aureste usor – cum stiti ca va place
- Puteti combina, pe langa branza telemea si 100 grame cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari