Daca pregatesti aceasta tocana de ardei copti o sa-ti lingi degetele si-o sa ma pomenesti. Nu, n-am inventat-o eu :D, am vazut-o pe bucataras.ro si de cand am citit-o am stiu SIGUR ca e fix pe gustul meu si ca o voi prepara o data, apoi de doua si de zece ori :)) N-ai idee ce preparat delicios, cu o poveste frumoasa, din zona Moldovei, cu un preparat specific unei pensiuni din zona Ceahlaului. Sa ne traiesti nene/tante care ai gandit combinatia asta. As manca-o zi de zi si zau nu m-as satura. Reteta avea printre ingrediente cimbru. Eu am renuntat la el in schimbul a doi catei de usturoi. Nici super condimentata nu imi place mancarea, nu mai stii a ce are gust 😛 asa ca n-am mai pus si cimbru. O alta mancare de ardei copti simpla si buna gasesti aici si aici
Ingrediente
- 40 g unt
- 2-3 linguri ulei
- 10 ardei kapia copti
- 2 cepe rosii
- 100 ml suc de rosii cu pulpa (eu am avut facut in casa) – daca nu ai, pune 2-3 rosii mari curatate de coaja si
- tocate marunt.
- 2 catei usturoi
- 2-3 linguri smantana grasa
- 150 g branza burduf (merg si 200 g)
- piper
- sare
- o foaie mica dafin
Mod de preparare tocana de ardei copti
Pregateste o tigaie/cratita groasa si incinge uleiul impreuna cu untul. Pune ceapa tocata si usturoiul taiat felii si las-o pana se aureste usor.
Pune sucul de rosii si 50 ml din zeama lasata de ardeii copti (daca nu ai, pune apa) lasa sa fiarba 5 minute la foc mic. Adauga ardeii copti curatati de seminte si cotor si taiati fasii si foaia de dafin. Pune capac si lasa la foc mic pentru 10 minute. Ia capacul si adauga smantana.
Omogenizeaza si pune putina sare. Ai grija ca-i sarata si branza buduf, asa ca pui doar putin.
Presara branza burduf, amesteca usor, presara patrunjel, pune capac si lassa pentru 10 minute.
Bun? E putin spus.
Merge de minune cu mamaliga sau cu paine proaspata.
Multumesc, Ksenya!
- 40 g unt
- 2-3 linguri ulei
- 10 ardei kapia copti
- 2 cepe rosii
- 100 ml suc de rosii cu pulpa (eu am avut facut in casa) - daca nu ai, pune 2-3 rosii mari curatate de coaja si tocate marunt.
- 2 catei usturoi
- 2-3 linguri smantana grasa
- 150 g branza burduf (merg si 200 g)
- piper
- sare
- o foaie mica dafin
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun
Foarte buna! Eu am folosit în reteta telemea.
Ooo, trebuie sa fie super buna si asa!
Sa va fie de bine!