Cu fiecare aparat nou lansat pe piata Crock-Pot se reinventeaza aducandu-ne in atentie noi si noi gadgeturi moderne, cu tehnologie extrem de avansata si design usor adaptabil in orice bucatarie.
La fel a facut-o si cu noul , „fratele mai mare” a lui EXPRESS MULTICOOKER CU GĂTIRE SUB PRESIUNE.
Cu programe si mai noi, si mai rapide, utile, Crock-Pot a cucerit din nou.
Am sterilizat, am gatit sous-vide, apetisant, sanatos si gustos si-am pregatit conserve pentru iarna.
Azi va arat cum am pregatit o tocana sanatoasa pentru posturi, dar nu numai, din legume crude si orez, cu minim de efort.
Daca pana acum, atunci cand pregateam aceasta tocana, trebuia sa-mi rezerv din start cateva ore bune, pentru a putea supraveghea tocana, de data asta totul a fost mult mai usor!
Ingrediente Tocana de legume pregatita la Multicooker Turbo Express
1 kg ceapa
500 gr morcov
1 kg ardei capia (curatat)
1 kg gogosar sau ardei gras (curatat)
500 g rosii
10 linguri orez
sare
piper boabe
foi de dafin
putin busuioc – optional
miere – 2 linguri sau 2-3 linguri zahar
2-3 linguri de bulion
300 ml ulei
Preparare Tocana de legume pregatita la Multicooker Turbo Express
Am pregatit borcanele cu ajutorul aceluiasi aparat, sterlizandu-le asa cum am prezentat intr-un alt articol, detaliat, pe care vi-l voiaduce curand.
Am tocat ceapa (am lasat-o peste noapte in apa rece, iar la curatare n-am risipit nicio lacrima; e un pont tare bun).
Am curatat morcovul, ardeiul, gogosarul si le-am tocat la robot, apoi le-am pus pe fiecare in vase diferite.
Am conectat aparatul , la sursa de curent.
Am ales din meniul aparatului programul Brown/Saute, 30 minute, am apasat START si am turnat uleiul. Am lasat sa treaca 5 minute, pana cand aparatul a dus uleiul la temperatura potrivita si a pornit temporizatorul, apoi am pus ceapa, morcovul si 30 ml apa.
Am calit pentru 5 minute apoi am adaugat in vas ardeiul si gogosarul. Amestecand cand si cand am lasat ca programul sa-si termine timpul setat. La final a emis un semnal sonor.
In acest moment am adaugat in vas rosiile, pe care mai intai le-am oparit, curatat de coaja si le-am trecut prin blender, o lingura de sare mare, dafinul, piperul, busuiocul si zaharul.
Am montat capacul aparatului, ducandu-l in pozitia de blocare, am setat supapa pentru abur in pozitia de eliberare, si am setat programul Slow Cook, timp 4:30.
Am apasat Start.
Nu am ridicat capacul de pe vas decat o singura data, la mijlocul programului, cand am amestecat si omogenizat usor tocana, apoi l-am montat la loc.
Inainte cu 40 de minute de a se finaliza programul, am adaugat orezul foarte bine spalat si scurs, bulionul si am potrivit gustul de sare si zahar. Uneori imi place sa pregatesc aceasta conserva mai dulceaga. Am omogenizat si am montat capacul.
La finalul programului aparatul a emis un semnal sonor.
Am ridicat capacul si cu ajutorul unui polonic am pus tocana in borcanele sterlizate.
Am spalat vasul aparatului, am turnat 300 ml apa si am trecut la sterilizarea finala a preparatului, prezentata in acelasi articol de mai sus – link.
La final am deschis capacul, am scos borcanele fierbinti cu ajutorul unei manusi de bucatarie si le-am lasat sa se raceasca lent, la temperatura camerei.