Tocanita de hribi cu smantana - Rețete Papa Bun

mnb

Tocanita de hribi cu smantana

2.03KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email
Cand m-am casatorit ii spuneam cateodata sotului ca vreau sa prepar ciuperci/bureti, si-mi spunea sa nu fac ca lui nu ii prea plac.
Ma credeti ca acum tocanita de bureti este una dintre preferatele casei?
O fac buna, ma! :))
Nu-mi plac mancarurile ingrosate cu faina, apelez la aceasta metoda doar cand chiar nu am o alta mai buna la indemana dar prefer ingrosarea sosului cu ou si smantana.
Macar odata sa incercati tocanita asta de hribi/ciuperci, pentru ca puteti inlocui hribii si cu galbiori, vinetele, etc….
De data asta preparand-o cu hribi i-am preferat taiati in bucati marisoare , dar de obicei ii dau prin robot, fara a-i marunti insa sau a-i face pasta. O sa atasez si o poza mai veche retetei, preparata cu mai multe feluri de ciuperci, sa vedeti cum arata cand ii dau prin robot.

Ingrediente

5-600 gr hribi fierti
1/2 cepe
o lingura pasta tomate
un ou
200 ml smantana cu continut ridicat de grasime
30 m ulei
100 ml apa
3 catei usturoi
sare
piper

Pune uleiul la incins intr-o tigaie.
Ceapa curat-o si tai-o julien (sau toac-o).
Lasa ceapa la calit apoi adauga ciupercile taiate sau tocate si caleste-le impreuna inca 10 minute amestecand.
Adauga apa si lasa la foc mediu aproximativ 20 minute. Daca este cazul mai adauga cate putina apa, trebuie sa fiarba suficient timp sa se prepare ceapa.Cand apa s-a evaporat aproape total adauga pasta de tomate si omogenizeaza.
Intr-un bol bate oul cu furculita si adauga smantana.
Toarna amestecul peste hribi  amestecand usor, potriveste gustul de sare si piper si adauga usturoiul pisat.
Lasa sa dea doua , trei clocote si opreste focul.
Serveste NEAPARAT cu mamaliguta.

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

10 comentarii

Lasă un răspuns