Reteta Timeei, de tocanita de vitel, m-a inspirat pentru pranzul de astazi, doar ca neavand carne de vitel, am folosit carne de vita.
Daca aveti carne de vitel vom reduce timpul de preparare deoarece cu cea de vita va dura ceva mai mult.
In ambele cazuri va iesi O BUNATATE!
Ingrediente tocanita de vita/vitel:
- 1 kg de carne de vita/vitel
- doua cepe
- un ardei capia
- doua rosii
- 3 linguri pasta de gogosar
- 2 catei usturoi
- o lingurita zahar
- o foaie de dafin
- boia de ardei dulce
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare tocanita de vita/vitel:
- Pune bucata intreaga de carne la fiert, in apa rece, cu o foaie de dafin si putina sare.
- Lasa la foc mediu pentru o ora, cu capac pus pe oala. Daca folosesti carne de vitel treci peste acest pas si incepe direct cu prepararea legumelor.
- Pune putin ulei la incins intr-un vas cu fund dublu.
- Pune ceapa curatata, spalata si tocata in uleiul incins si lasa pana se inmoaie usor.
- Adauga apoi ardeiul spalat , curatat si tocat, caleste doua minute, apoi pune si rosia curatata de pielita si tocata.
- Caleste totul 2-3 minute apoi adauga carnea (de vita sau vitel) taiata cubulete.
- Caleste 5 minute, adauga pasta de gogosar, zaharul, omogenizeaza , apoi adauga doua cani cu apa. Daca ai folosit carne de vita adauga din supa in care a fiert carnea.
- Pune capac pe vas si lasa sa fiarba la foc mic pana ce carnea e foarte bine fiarta si sosul scazut. Daca e nevoie mai adauga in timpul fierberii putina apa/supa.
- Potriveste gustul de sare, piper, boia de ardei, adauga usturoiul tocat marunt, mai lasa sa dea cateva clocote si opreste focul.
Serveste tocanita impreuna cu piure de cartofi cu unt si lapte si muraturile preferate.
Nu am mai mancat carne de vita de ani si chiar am zis ca o sa iau o bucatica sa vad daca imi mai place ..Oricum tocanita arata demential! :X
Multumesc Rocs!
Intotdeauna esti o draguta :-*
Seara frumoasa >:d<
bookmarks! mancam mult preparate cu vita
Am venit sa mananc si eu papa bun :)) :-*
O mancare care mie tare-mi place.