marți, august 20, 2019

Tort alb

66Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Un blat pufos, o crema fina cu unt , frisca si lapte praf, o ninsoare de cocos si-o bucatica…dulce…alba..

Blat:
3-4 oua
un pahar zahar
un pahar faina
o lingurita praf copt
3 linguri ulei

Sirop:
150 ml apa
2-3 linguri zahar
o lingurita coaja rasa lamaie+portocala

Crema
200 gr unt
un pahar zahar
150 ml lapte
doua pahare lapte praf
200 ml frisca
70 gr nuca cocos

cocos pt decor (si ciocolata alba, rasa, daca doriti)

Blat
Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile spuma, se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana la topirea cristalelor.
Se adauga rand pe rand galbenusurile, faina cernuta cu praful de copt, iar la sfarsit uleiul.
Se coace intr-o forma cu diamentru 22-24cm , in cuptorul preincalzit , la foc mic timp de aprox 35 min.

Crema:
E prima oara cand fac crema aceasta, cred ca poate fi preparata si in alt mod. Eu am facut asa:
Am pus intr-un bol untul, zaharul si laptele si am mixat bine.Are un aspect “branzos” dar isi revine imediat ce incorporati laptele praf.
Dupe ce incorporati laptele praf  mixati in continuare, adaugati  frisca lichida si mai mixati 5-10 minute.
IESE O PUFOSENIE BUNAAA!
Adaugati nuca de cocos.
Mai puneti laptele praf doar daca este necesar, daca vi se pare crema prea subtire. Eu nu am mai pus.
Cand o sa mai fac aceasta crema, voi mixa untul spuma, voi dilua laptele praf in lapte si voi incorpora usor, iar la sfarsit voi incorpora frisca batuta si nuca de cocos.

Dati crema o ora la rece.
Asamblare:
Taiati blatul in 3. Impartiti crema in doua si o jumatate inca o data in doua, cu care veti umple blaturile dupa ce au fost insiropate cu siropul obtinut prin fierberea timp de 3 min a ingredientelor.

Cu restul de crema imbracati tortul si presarati nuca de cocos.
Este un tort gen Rafaello, minunat pentru iubitorii genului  de desert cu cocos si lapte praf.

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

15 comentarii

Lasă un răspuns