marți, august 20, 2019

Tort amandina, cu afine

91Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

De cand ma stiu am iubit reteta de amandine. Este in topul preferintelor mele pentru prajituri de casa inca de cand am preparat-o pentru prima oara.

O reteta simpla, dulce, din care o felie este suficienta sa astampere pofta de dulce.

Combinatia cu afine n-a facut decat s-o faca si mai buna, gustul acrisor al afinelor completandu-se perfect cu crema dulce a amandinei.

Eu am imbracat tortul tot in crema, dar voi, daca nu agreati atat de multa crema, puteti sa faceti pentru decor o glazura de ciocolata sau sa imbracati tortul in frisca.

tort-amandina
tort-amandina

 

 

[ingredients title=”Ingrediente Tort Amandina”]

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • un vf cutit sare
  • doua linguri cacao neagra
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa

Crema

  • 450 gr unt (daca imbracati totul in crema; daca faceti glazura preparati crema doar din 300 gr unt)
  • 4 galbenusuri
  • 5 linguri cacao neagra
  • o esenta de rom
  • 250 gr zahar

Sirop

  • 400 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri capuccino
  • o esenta rom

In plus

  • Afine
  • fulgi de ciocolata

[/ingredients]

ta

 

tort-amandina-1
tort-amandina-1

[directions title=”Mod de preparare Tort Amandina”]

Blat

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Mixeaza albusurile spuma cu sarea apoi adauga treptat zaharul. Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.
  3. Freaca galbenusurile cu uleiul si apa. Adauga-le peste albusuri.
  4. Adauga si faina cernuta cu cacaua si praful de copt si apoi omogenizeaza usor amestecand de jos in sus.
  5. Toarna compozitia intr-o forma de tort de 22 cm, tapetata, niveleaza si da tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 30-35 minute (fa testul cu scobitoarea.

Sirop.

  1. Fierbe la foc mic ingredientele (in afara de esenta) pentru 4-5 minute. Esenta adaug-o dupa ce ai oprit focul.

Crema.

  1. Mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul (foloseste un tip de unt de calitate, fara apa)
  2. Galbenusurile bate-le usor cu o furculita, pe baie de abur, 3-4 minute.
  3. Reci, adauga-le peste unt.
  4. Adauga si cacaua, esenta, amesteca usor apoi porneste mixarea si mixeaza pana obtii o crema pufoasa, omogena.

Asamblare

  1. Taie blatul in trei, pe orizontala.
  2. Aseaza prima felie de blat, insiropeaza cu o treime din sirop, intinde 3 -4 linguri crema.
  3. Pune deasupra afine (cat de multe doresti) si apasa-le usor cu mana.
  4. Aseaza a doua felie de blat, insiropeaza.
  5. Intinde 3-4 linguri de crema, pune afine apoi a treia felie de blat.
  6. Insiropeaza.
  7. Imbraca tortul in crema, afine si fulgi de ciocolata si da-l la rece.

Nota.

Fiind un tort cu multa crema de unt e recomandat sa fie lasat la temperatura camerei cu 30 minute inainte de servire.

page

tort-amandina-2
tort-amandina-2

 

[/directions]

 

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

6 comentarii

Lasă un răspuns