Tort aniversar cu ciocolata si capsuni - Rețete Papa Bun

mnb

Tort aniversar cu ciocolata si capsuni

1.74KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email
Un amestec delicios de mouse de capsuni,mouse de ciocolata alba, bucati apetisante de capsuna, intercalate cu un blat ciocolatos,imbracate-ntr-o coala de ciocolata amaruie.
ps.revin cu reteta in curand.

*edit 17.05.2010.:Astazi,micuta mea scumpa si draga implineste 4anisori.S-o tina Dumnezeu sanatoasa ,sa-i dea intelepciune si noroc in viata.La fel si copiilor vostri.>:d

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3oua
  • 100gr zahar
  • 3linguri cacao
  • 65ml apa calda
  • 75gr.faina
  • o lingurita praf copt
  • un varf cutit-sare
  • Pentru crema 1:
  • 200gr ciocolata alba
  • 550ml frisca
  • Doua plicuri gelatina
  • 200ml apa calduta
  • Pentru crema2
  • 400gr capsuni
  • 350ml frisca
  • Un plic gelatina
  • 100ml apa calduta
  • Pentru décor
  • 100gr ciocolata alba
  • 100gr ciocolata amaruie
  • Hartie pt copt
  • In plus
  • 400gr capsuni
  • 100gr frisca
  • 50gr ciocolata rasa

Mod de preparare

Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri.Mixam galbenusurile cu apa calduta.
Adaugam zaharul si mixam pana la topirea completa.Va rezulta o crema ca o smantana pufoasa.Faina,cacaoa si praful de copt ,cernute,le adaugam in 3etape.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare.jumatate din cantitate o amestecam bine cu compozitia iar restul o adaugam amestecand foarte fin cu o lingura,incercand sa nu scoatem complet aerul din compozitie.coacem la foc potrivit,25min.
Crema 1
Topim ciocolata,la foc mic impreuna cu 200ml smantana.frisca o mixam.
Intr-un bol mare amestecam ciocolata racita,frisca si gelatina diluata in 100ml apa calduta.(amestecati mereu cu o furculita pana la diluarea completa,apoi adaugati in amestec)
Crema 2
Capsunile.le tocam bucati marisoare.Frisca o mixam
Amestecam capsunile,frisca,gelatina diluata.
Restul de capsuni le feliem.
ASAMBLARE:
Taiem blatul in doua.
Peste primul intindem uniform crema 1,apoi un strat de capsuni feliate,blatul al doilea,crema 2.(asamblate toate intr-un inel de tort)si dam la frigider pentru cel putin doua ore.
Scoatem inelul si trecem la décor
Decupam o bucata hartie copt,cu dimensiunile egale cu circumferinta tortului si inaltimea +3cm.(cautam ca ciocolata sa imbrace perfect tortul dar sa fie mai inalta decat el)
Ciocolata o topim la microunde.
O intindem uniform pe coala de hartie.
Cand incepe sa se intareasca(devine mata)luam frumos fasia si o punem imprejurul tortului apasand foarte fin,sa se lipeasca.
Dam la frigider pentru 20min,luam finut folia apoi lasam imaginatia sa se joace.

Decoram cu frisca,capsuni si ciocolata rasa.

Te-ar putea interesa

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

12 comentarii

Lasă un răspuns