marți, august 20, 2019

Tort aniversar cu ciocolata si capsuni

81Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email
Un amestec delicios de mouse de capsuni,mouse de ciocolata alba, bucati apetisante de capsuna, intercalate cu un blat ciocolatos,imbracate-ntr-o coala de ciocolata amaruie.
ps.revin cu reteta in curand.

*edit 17.05.2010.:Astazi,micuta mea scumpa si draga implineste 4anisori.S-o tina Dumnezeu sanatoasa ,sa-i dea intelepciune si noroc in viata.La fel si copiilor vostri.>:d

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3oua
  • 100gr zahar
  • 3linguri cacao
  • 65ml apa calda
  • 75gr.faina
  • o lingurita praf copt
  • un varf cutit-sare
  • Pentru crema 1:
  • 200gr ciocolata alba
  • 550ml frisca
  • Doua plicuri gelatina
  • 200ml apa calduta
  • Pentru crema2
  • 400gr capsuni
  • 350ml frisca
  • Un plic gelatina
  • 100ml apa calduta
  • Pentru décor
  • 100gr ciocolata alba
  • 100gr ciocolata amaruie
  • Hartie pt copt
  • In plus
  • 400gr capsuni
  • 100gr frisca
  • 50gr ciocolata rasa

Mod de preparare

Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri.Mixam galbenusurile cu apa calduta.
Adaugam zaharul si mixam pana la topirea completa.Va rezulta o crema ca o smantana pufoasa.Faina,cacaoa si praful de copt ,cernute,le adaugam in 3etape.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare.jumatate din cantitate o amestecam bine cu compozitia iar restul o adaugam amestecand foarte fin cu o lingura,incercand sa nu scoatem complet aerul din compozitie.coacem la foc potrivit,25min.
Crema 1
Topim ciocolata,la foc mic impreuna cu 200ml smantana.frisca o mixam.
Intr-un bol mare amestecam ciocolata racita,frisca si gelatina diluata in 100ml apa calduta.(amestecati mereu cu o furculita pana la diluarea completa,apoi adaugati in amestec)
Crema 2
Capsunile.le tocam bucati marisoare.Frisca o mixam
Amestecam capsunile,frisca,gelatina diluata.
Restul de capsuni le feliem.
ASAMBLARE:
Taiem blatul in doua.
Peste primul intindem uniform crema 1,apoi un strat de capsuni feliate,blatul al doilea,crema 2.(asamblate toate intr-un inel de tort)si dam la frigider pentru cel putin doua ore.
Scoatem inelul si trecem la décor
Decupam o bucata hartie copt,cu dimensiunile egale cu circumferinta tortului si inaltimea +3cm.(cautam ca ciocolata sa imbrace perfect tortul dar sa fie mai inalta decat el)
Ciocolata o topim la microunde.
O intindem uniform pe coala de hartie.
Cand incepe sa se intareasca(devine mata)luam frumos fasia si o punem imprejurul tortului apasand foarte fin,sa se lipeasca.
Dam la frigider pentru 20min,luam finut folia apoi lasam imaginatia sa se joace.

Decoram cu frisca,capsuni si ciocolata rasa.

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

12 comentarii

Lasă un răspuns