Un amestec delicios de mouse de capsuni,mouse de ciocolata alba, bucati apetisante de capsuna, intercalate cu un blat ciocolatos,imbracate-ntr-o coala de ciocolata amaruie.
ps.revin cu reteta in curand.
*edit 17.05.2010.:Astazi,micuta mea scumpa si draga implineste 4anisori.S-o tina Dumnezeu sanatoasa ,sa-i dea intelepciune si noroc in viata.La fel si copiilor vostri.>:d
Ingrediente
- Pentru blat:
- 3oua
- 100gr zahar
- 3linguri cacao
- 65ml apa calda
- 75gr.faina
- o lingurita praf copt
- un varf cutit-sare
- Pentru crema 1:
- 200gr ciocolata alba
- 550ml frisca
- Doua plicuri gelatina
- 200ml apa calduta
- Pentru crema2
- 400gr capsuni
- 350ml frisca
- Un plic gelatina
- 100ml apa calduta
- Pentru décor
- 100gr ciocolata alba
- 100gr ciocolata amaruie
- Hartie pt copt
- In plus
- 400gr capsuni
- 100gr frisca
- 50gr ciocolata rasa
Mod de preparare
Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri.Mixam galbenusurile cu apa calduta.
Adaugam zaharul si mixam pana la topirea completa.Va rezulta o crema ca o smantana pufoasa.Faina,cacaoa si praful de copt ,cernute,le adaugam in 3etape.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare.jumatate din cantitate o amestecam bine cu compozitia iar restul o adaugam amestecand foarte fin cu o lingura,incercand sa nu scoatem complet aerul din compozitie.coacem la foc potrivit,25min.
Crema 1
Topim ciocolata,la foc mic impreuna cu 200ml smantana.frisca o mixam.
Intr-un bol mare amestecam ciocolata racita,frisca si gelatina diluata in 100ml apa calduta.(amestecati mereu cu o furculita pana la diluarea completa,apoi adaugati in amestec)
Crema 2
Capsunile.le tocam bucati marisoare.Frisca o mixam
Amestecam capsunile,frisca,gelatina diluata.
Restul de capsuni le feliem.
ASAMBLARE:
Taiem blatul in doua.
Peste primul intindem uniform crema 1,apoi un strat de capsuni feliate,blatul al doilea,crema 2.(asamblate toate intr-un inel de tort)si dam la frigider pentru cel putin doua ore.
Scoatem inelul si trecem la décor
Decupam o bucata hartie copt,cu dimensiunile egale cu circumferinta tortului si inaltimea +3cm.(cautam ca ciocolata sa imbrace perfect tortul dar sa fie mai inalta decat el)
Ciocolata o topim la microunde.
O intindem uniform pe coala de hartie.
Cand incepe sa se intareasca(devine mata)luam frumos fasia si o punem imprejurul tortului apasand foarte fin,sa se lipeasca.
Dam la frigider pentru 20min,luam finut folia apoi lasam imaginatia sa se joace.
Decoram cu frisca,capsuni si ciocolata rasa.
Superb! Abia astept reteta.
Excelent arata!
O duminica placuta!
La multi ani printesei!
Premii haioase te asteapta sa le ridici.
Pup!
Si imi place si tortul, foarte mult!
:))))).multumesc Raluca.am gustat-o,berea:)))).hai mah ca nu-s asa ciufuta:)))),m-am suparat odata si gata,ajunge:P.:))).multumesc inca odata si promit sa tin cont de sfat.dar..daca-i e sete,sa nu-i dau?:))).zi frumoasa!
cu drag iti ofer cateva premii care sper te va face sa zambesti..pupici
arata demential, nici nu vreau sa ma gandesc ce gust are …:))
La multi ani cretulinei, are deja 4 ani!!!!
maria,diana,martuco(pup tare)-multumim frumos!
La multi ani fetitei tale!
Foarte frumos si elegant tort i-ai facut!
multumesc frumos! >:d<.:-*
extraordinar de bine arata…am sa iti „fur”ideea pentru un urmator tort daca nu te superi….
nicio suparare :-*.