mnb

Tort cu ciocolata

tort-de-ciocolata-4
3.78KVizualizări
0
(0)
tort cu ciocolata
tort-de-ciocolata-2

Tort cu ciocolata

Am promis ca vin cu tort.  Azi Sf. Mihai si Gavril, maine Cezar implineste 39 ani, asa ca La multi ani mie, la multi ani Cezar, la multi ani sarbatoritilor zilei. La multi ani noua!

Ingrediente Tort cu ciocolata

Blat

  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • un strop esenta migdale
  • un vf cutit praf copt
  • un vf cutit sare
  • o lingura cacao
  • capuccino preparat -pentru insiropat

crema 1.

  • 350 ml frisca
  • 200 gr ciocolata alba
  • un plic gelatina

crema 2.

  • 350 ml frisca
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • un plic gelatina

crema 3

  • 350 ml frisca
  • o ciocolata amaruie (100 gr)
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 2 plicuri capuccino
  • un plic gelatina

glazura

  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 125 ml frisca lichida
  • o lingurita unt

pentru decor – alune cu ciocolata, macinate

tort-de-ciocolata-1

Mod de preparare Tort cu ciocolata

Blat.

Mixam ouale cu sarea si zaharul timp de 5 minute, cel putin.
Adaugam faina cernuta, cacaua si praful de copt, esenta si omogenizam usor.
Tapetam un vas (cu diametrul de 20 cm)cu ulei si faina, turnam compozitia si nivelam.
Introducem in cuptorul preincalzit , la foc mic, pentru 20-25 minute (testam cu o scobitoare).
Lasam la racit.

Cremele le facem toate odata.
Procedam asa:
– pregatim 3 craticioare in care punem cate 150 ml frisca si adaugam in prima ciocolata alba, in a doua ciocolata cu lapte si-n a treia ciocolata amaruie, cu lapte si continutul plicurilor de capuccino.
Le punem la foc mic, pe toate, amestecand sa nu se prinda, pana la diluarea completa.
Intre timp punem intr-un vas toate 3 plicurile de gelatina plus 150 ml apa.
Lasam cel putin 5 minute la hidratat.
Cand compozitiile de ciocolata sunt fierbinti dar focul e oprit, impartim in fiecare gelatina.
Amestecam pana la diluare si le lasam la racit.
Mixam frisca ramasa (cele 600 ml).
Cand amestecurile de ciocolata sunt complet racite, impartim in fiecare, in mod egal, frisca mixata si amestecam usor .

Tapetam un vas cu diametrul de 20 cm cu folie alimentara.
Turnam prima data amestecul cu ciocolata cu lapte, nivelam si dam la rece pentru 15 minute.
Dupa 15 minute scoatem si turnam amestecul cu capuccino iar dupa alte 15, cel cu ciocolata alba.
Asezam deasupra blatul apasandu-l usor. Insiropam cu cateva linguri capuccino preparat si dam la frigider pentru cel putin 3 ore.
Asezam un platou deasupra vasului si cu o miscare ferma rasturnam tortul .

tort de ciocolata
tort-de-ciocolata-3

Desprindem usor folia si preparam apoi glazura prin topirea la foc mic a ingredientelor.
Racim introducand vasul intr-un vas cu apa rece si turnam glazura calduta peste tort.
Tapetam partile laterale cu alune cu ciocolata si dam tortul la rece.

Un alt tort delicios, cu ciocolata, gasesti si la Merisor 

 

tort-ciocolata

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

59 de comentarii

Lasă un răspuns

3 − three =