mnb

Tort cu cirese si ciocolata

5.46KVizualizări
5
(1)

Tort cu cirese si ciocolata – Un tort destul de rapid si destul de usor de facut.

Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine

Hai ca nu-i greu 😉

Ingrediente

Blat pentru tort

7 oua

7 linguri zahar

7 linguri faina

3 linguri ulei

3 linguri apa

un vf. cutit sare

1/3 lingurita praf de copt

2 linguri cacao

Crema de ciocolata

700 ml frisca lichida indulcita’

500 g ciocolata cu lapte

Optional – Sirop (nu e neaparat sa insiropati, blatul e aerat si pufos, trage si din umezeala cremei si e ok si fara sirop)

150 ml apa

2 linguri zahar

o lingurita extras de vanilie

In plus 250 g cirese curatate

Mod de preparare Tort cu cirese si ciocolata

Blat pentru tort

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza albusurile spuma cu sarea apoi adauga treptat zaharul. Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.

Freaca galbenusurile cu uleiul si apa. Adauga-le peste albusuri.

Adauga si faina cernuta cu cacaua si praful de copt si apoi omogenizeaza usor amestecand de jos in sus.

Toarna compozitia intr-o forma de tort patrata cu latura de de 2o cm (poate fi si rotunda cu diametrul de 20-22 cm), tapetata, niveleaza si da tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 30-35 minute (fa testul cu scobitoarea).

Cand e rece, dupa cateva ore bune sau chiar a doua zi, feliaza blatul in trei parti egale.

Crema de ciocolata cu lapte

Intr-o craticioara pune la incalzit frisca. Lasa pana ajunge la punctul de fierbere (fara a da in clocot!) apoi opreste focul.

Pune ciocolata rupta bucatele, apoi amesteca energic pana devine o compozitie omogena. N-as recomanda ciocolata vrac, e incomparabil gustul :).Lasa compozitia sa se raceasca. Rece introdu-o la frigider pentru cateva ore. Ideal este s-o prepari seara si s-o lasi la frigider pana dimineata.

Scoate de la rece si mixeaza pana ce capata o consistenta ferma, pufoasa si aerata.

Sirop

Pune la fiert apa cu zaharul si lasa pentru 2-3 minute sa fiarba.

Opreste focul si lasa sa se raceasca complet apoi adauga vanilia.

Pregateste un platou si aseaza prima felie de blat.

Insiropeaza usor si intinde 4-5 linguri din crema apoi pune deasupra cirese spalate, curatate de samburi si apasa usor sa intre in crema.

Aseaza a doua felie de blat, insiropeaza, intinde aceeasi cantitate de crema si pune cirese.

Aseaza ultima felie de blat si imbraca tortul intr-un strat de crema.

Cu crema ramasa orneaza frumos tortul si pune din loc in loc cirese.

Pastreaza tortul la rece pana in momentul servirii.

 

 

 

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

3 comentarii

  • am mancat o litera cu ochii la crema si cirese 🙂
    si imi place precizarea cu siropul pentru blat, dar am o intrebare, pe cinstite desi cred ca e si o chestiune de gust personal, la tortul diplomat si ma refer la piscoturi ca am o intrebare ,sunt foarte curioasa de fapt, de ce se recomanda mereu in tot felul de retete de prajituri diplomat, sa se insiropeze piscoturile ca eu mereu am fost dezamagita de urmari, insiropand piscoturile se inmuiau prea tare si zau ca am fost atenta sa nu le dau prin sirop prea mult decat rapid asa cum se recomanda, fie sirop de compot, fie cafea etc. dupa aceea nu mi au placut, si mereu mi am zis ca le voi lasa asa fara sirop, si asa am facut, pai a fost mai bine fiindca piscoturile preiau umezeala din crema, deci mama draga ca tu esti profesionista, care i opinia ta si cum iti place?multumesc !

Lasă un răspuns

9 + 20 =