mnb

Tort cu mousse de zmeura si trufe, banane si mousse de vanilie

2.79KVizualizări
0
(0)

Blat

5 oua mari ( 6 mai mici )
150 gr zahar
7 linguri faina
doua linguri cacao neagra
doua linguri amidon
un plic praf de copt
un plic zahar vanilat
un vf. cutit sare
30 ml ulei
30 ml apa

Crema 1.
400 gr zmeura
3 linguri zahar
450 ml frisca lichida indulcita
7-8 trufe (daca nu aveti, inlocuiti cu 100 gr ciocolata cu lapte )
doua plicuri gelatina (20 gr)

Crema 2.
500 ml frisca lichida indulcita
150 gr smantana
doua linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
o pastaie vanilie ( sau zahar vanilat, esenta de vanilie)
50 ml lapte
20 gr gelatina

In plus

6-7 banane
150 ml sirop de zahar ars
500 gr frisca + 150 ml smantana + 2-3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie; 2-3 linguri ness – pentru ornat

Blat
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le mixam spuma impreuna cu sarea apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana e complet diluat.
Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa si le adaugam peste albusuri.
Cernem faina amestecata cu amidonul, cacaua si praful de copt. Le adaugam peste oua si incorporam usor cu o paleta.
Preincalzim cuptorul.
Tapetam o forma de tort (sau o cratita) cu diametrul de 28 cm cu hartie pentru copt, turnam compozitia si nivelam.
Introducem tava in cuptor, la foc mic , si coacem timp de 30–35 min (facem testul cu scobitoarea)
Lasam la racit apoi il taiem in doua pe orizontala .

Crema 1.
Punem gelatina la hidratat in cateva linguri apa rece.
Mixam frisca (nu exagerat de mult deoarece se intareste si cand adaugam amestecul cu gelatina ).
Punem zmeura impreuna cu zaharul si trufele intr-o craticioara la foc mic.
Amestecam bine pana se topesc trufele. Oprim focul si adaugam gelatina in amestecul fierbinte.
Amestecam pana la diluare. Punem vasul intr-un altul in care am pus apa rece si racim compozitia COMPLET.
O turnam peste frisca si cu ajutorul unei palete omogenizam.
Tapetam un vas cu diatrul de 20 cm cu folie alimentara.
Turnam compozitia, nivelam si dam la rece pentru cel putin doua ore.

Crema 2.

Mixam frisca.
Gelatina o punem la hidratat.
Smantana o amestecam cu zaharul pudra si continutul unei pastai de vanilie.
Infierbantam laptele. Oprim focul si adaugam gelatina. Cand s-a racit o punem peste smantana, amestecam si adaugam totul peste frisca mixata.
Omogenizam.
Asamblare (se face IMEDIAT dupa ce am preparat crema 2)
Pe un platou asezam primul blat, insiropam si ungem cu cateva linguri din crema 2.
Scoatem crema 1 de la rece si o rasturnam in mijlocul blatului. Asezam de jur imprejur bananele (vezi foto) lasand putin loc intre crema 2 si banane. Turnam crema intai pe laterale, peste banane ,miscand usor platoul pentru a patrunde bine crema sa faca priza crema 1  cu bananele , apoi punem restul deasupra si nivelam.
Asezam al doilea blat, insiropam si dam la rece peste noapte (sau cel putin3-4 ore).
Scoatem, trecem cu un cutit subtire de jur imprejur pentru a desprinde crema de inel, scoatem inelul si ornam cu frisca mixata impreuna cu smantana si zaharul pudra.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

13 comentarii

Lasă un răspuns

1 × four =