mnb

Tort de morcov la Crock Pot Slow Cooker

3.69KVizualizări
0
(0)

tort de morcovi

Daca nu iubesti acest tort de morcov, ori nu stii sa-l faci, ori chiar nu e un desert genul tau.

As tinde sa dau procent mai mare pentru prima varianta, pentru ca, trebuie sa recunosc,  prima oara nu am stiut nici eu sa-l fac. Nu mancasem nicaieri  niciodata, nu stiam cum e textura corecta, cum trebuie copt, asa ca n-am fost prea incantata.

Dar gustand din asta de azi am zis:

Da, asa da! O multitudine de arome si texturi care n-au cum sa nu te cucereasca.

Cum se coace acest tort? Prin ! Asa ca aparatul de gatit Crock pot Slow cooker a fost PERFECT pentru a face acest lucru.

Cu un aromele devin mai intense, coacerea e perfecta (bineinteles, pentru deserturile care se preteaza la acest lucru) incat trebuie sa-l ai si tu acasa. Incercand diverse retete, comparand rezultatele, sunt sigura ca te vei indragosti de el.

A doua zi dupa preparare tortul de morcov e si mai bun! 🙂

Aceasta este cea de-a doua reteta cu care particip in campania „Gătește sănătos cu slow cookerele Crock-Pot” , prin care am dovedit, din nou, ca poti realiza cu acest aparat un preparat perfect, sanatos si extrem de gustos!

Sunt curioasa cu ce reteta ne incanta maine Adinuta , „sefa”de la Carte de retete.

Voi nu?

 

carrot_cake

Pentru blat tort de morcov

  • 350 g morcov ras
  • 250 g ananas bucati (din compot)
  • 120 ml ulei
  • 2 oua
  • 50 ml din zeama compotului de ananas
  • o lingurita esenta vanilie
  • o lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita nucsoara rasa
  • 280 g zahar sau 300 g zahar brun
  • 260 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • o lingurita bicarbonat
  • 30 ml zeama de lamaie
  • o ceasca stafide
  • o ceasca nuci
  • putina sare

Pentru crema

  • 200 g crema de branza
  • 100 g unt (lasat la temperatura camerei)
  • 3 linguri zahar pudra
  • un varf lingurita scortisoara rasa

In plus – nuci caramelizate pentru decor

carrot_cake

Mod de preparare Tort de morcov la

Pregateste ingredientele.

Morcovul spala-l, curata-l si rade-l pe razatoarea cu ochiuri mici.

Scurge ananasul din conserva si stoarce-l bine. Opreste 50 ml de  lichid.

Intr-un bol pune ouale, zaharul, vanilia, zeama de la compot si uleiul si mixeaza-le pana cand zaharul e diluat.

In alt bol amesteca faina cu praful de copt, scortisoara, nucsoara si sarea.

Bicarbonatul stinge-l in zeama de lamaie si pune-l in amestecul cu oua. Adauga apoi amestecul cu faina  si omogenizeaza. Pune acum morcovul, ananasul, nucile rupte cu mana sau tocate grosier, scortisoara, nucsoara si stafidele si amesteca pana cand este totul incorporat.

Pregateste vasul aparatului . Pune o bucata mare de hartie de copt care sa ajunga si pe peretii vasului.

Toarna compozitia. Pune vasul in aparat, pune capacul si seteaza programul High ,timp 2:30.

La fiecare 30 de minute roteste vasul aparatului la 180 grade, pentru a coace blatul perfect.

Cand timpul a expirat opreste aparatul si mai lasa blatul in vas, fara capac, 10-15 minute, apoi apucand de marginile hartiei de copt transfera-l pe un gratar si lasa-l la racit.

Pregateste crema.

Pune crema de branza si untul intr-un bol. Mixeaza spuma si adauga, pe rand, cate-o lingura de zahar pudra, mixand dupa fiecare. La final pune scortisoara.

Peste blatul rece pune crema si nuci caramelizate.

Poti servi! 😉

M-a inspirat Articook

tort de morcovi

tort de morcovi

tort de morcovi

tort de morcovi

tort de morcovi

tort de morcovi

tort de morcovi

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

five − one =