mnb

Tort diplomat

2.71KVizualizări
0
(0)

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făină (sau 3 linguri amidon)
  • 1 cană şi ½ apă
  • 4 linguri de smântână
  • 2 plicuri gelatină
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1000 gr. frişcă lichidă
  • Fructe (dupa preferinţe, acum am pus ananas şi banane, la cerere)
  • pişcoturi

Mod de preparare

Mixati frişcaşi o lasaţi deoparte.
Într-un vas amestecaţi făina, ouăle şi zahărul.
Adăugaţi apoi, puţin câte puţin, apa, smântâna şi zahărul vanilat.
Puneţi pe foc la flacăra mică şi amestecaţi mereu, să nu se prindă, până ce compoziţia se îngroaşă.
Daţi la răcit.
Între timp dizolvaţi gelatina în două ceşcute apă căldută..
În timp ce se răceşte crema, amestecaţi mereu cu o furculiţă în vasul în care aţi pus gelatina, până la diluarea completă a cristalelor.
(eu folosesc acest procedeu la diluarea gelatinei dar voi îl puteţi folosi pe cel cu care lucraţi in mod obişnuit)
Când s-a răcit crema, să fie doar uşor călduţă, adăugaţi în fir subţire gelatina diluată, apoi frişca (700gr-restul rămâne pentru decor).
Montaj:
Tapetaţi un vas cu folie de plastic.
Aşezaţi pe laterala pişcoturi.
În fundul vasului aşezaţi fructe (după cum doriţi să arate forma finală).
Turnaţi jumătate din amestecul cu gelatină,  fructe, apoi restul amestecului. Puteţi amesteca fructele cu crema, cum doriţi.
Acoperiţi totul cu pişcoturi.
Băgaţi la frigider pentru cel puţin 3 ore.
Aşezaţi deasupra vasului un platou şi răsturnaţi cu o mişcare fermă.
Ornaţi după imaginaţie.
Aici reţeta cu mai multe imagini din timpul preparării.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

5 comentarii

Lasă un răspuns

9 − 7 =