sâmbătă, august 24, 2019

Tort Ferrero Rocher

tort-fererro-rocher
107Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Fiind incantata peste masura de aceasta imagine, si gustul provocarii Madalinei dandu-mi tarcoale :)), am cedat ispitei si-am testat reteta de Fererro Rocher.

Am facut tortul cu ocazia aniversarii micutei mele domnisoare, care am implinit pe 17 mai 8 anisori. Sa-i dea Dumnezeu multa sanatate!

 

tort-ferrero-rocher
tort-ferrero-rocher

[ingredients title=”Ingrediente Tort Fererro Rocher”]

Blat

  • 7 oua mari
  • 170 gr zahar pudra
  • 120 gr faina grau
  • 40 gr cacao
  • 200 gr nuca tocata marunt
  • o lingurita praf copt

Crema ciocolata

  • 400 gr Nuttela
  • 200 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 1/2 cana alune tocate marunt

Crema de frisca

  • 350 ml frisca lichida
  • 200 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra

Sirop

  • 200 ml ciocolata calda gata preparata
  • 2 lingurite esenta de rom

Ganache ciocolata

  • 100 ml frisca
  • 100 gr ciocolata
  • o lingura unt

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare Tort Ferrero Rocher”]

ferrero-rocher
ferrero-rocher
tort-fererro-rocher
tort-fererro-rocher

Blat

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Mixeaza spuma albusurile impreuna cu sarea si adauga treptat zaharul.
  3. Mixeaza pana la diluarea completa.
  4. Adauga galbenusurile si omogenizeaza.
  5. Amesteca faina cu praful de copt, cacaua si nuca, adauga-le peste oua si omogenizeaza totul amestecand de jos in sus, usor , usor.
  6. Toarna amestecul intr-o tava rotunda, inalta, cu diametrul de 28-30 cm.
  7. Niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit, coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
  8. Lasa sa se raceasca complet si taie-l in doua, pe orizontala.

Crema de ciocolata

  1. Intr-un bol pune mascarpone si Nutella. Mixeaza-le usor pana la omogenizare.
  2. Pune ciocolata intr-un ibric pe care-l introduci intr-un vas cu apa clocotita si amesteci usor ciocolata pana se topeste.
  3. O adaugi peste crema de ciocolata, adaugi si alunele si omogenizezi.

Crema de frisca.

  1. Pui intr-un bol ingredientele si mixezi pana ajungi la consistenta dorita.

Siropul il obtii prin amestecarea ingredientelor.

Asamblare

Asezi primul blat. Il insiropezi cu 1/2 din cantitatea de sirop de ciocolata.

Intinzi 1/2 din crema de ciocolata, nivelezi si intinzi crema de frisca.

Asezi al doilea blat, insiropezi cu siropul ramas si apoi intinzi restul de crema de ciocolata. Nivelezi si dai tortul la rece.

Pentru moatele de ciocolata am omogenizat la foc mic ingredientele apoi am dat vasul la rece pentru 2 ore.

Am mixat amestecul racit pana am obtinut o crema fina, pufoasa pe care am spritat-o cu un posh.

Daca doresti poti intinde direct glazura peste tort, sa n-o mai dai la rece sa prepari crema :).

Tapeteaza peretii tortului cu alune tocate. Deasupra poti pune cateva bomboane Ferrero Rocher.

tort-fererro-rocher
tort-fererro-rocher

 

tort-fererro-rocher
tort-fererro-rocher

 

[/directions]

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

11 comentarii

Lasă un răspuns