Fiind incantata peste masura de aceasta imagine, si gustul provocarii Madalinei dandu-mi tarcoale :)), am cedat ispitei si-am testat reteta de Fererro Rocher.
Am facut tortul cu ocazia aniversarii micutei mele domnisoare, care am implinit pe 17 mai 8 anisori. Sa-i dea Dumnezeu multa sanatate!
Ingrediente Tort Fererro Rocher
Blat
- 7 oua mari
- 170 gr zahar pudra
- 120 gr faina grau
- 40 gr cacao
- 200 gr nuca tocata marunt
- o lingurita praf copt
Crema ciocolata
- 400 gr Nuttela
- 200 gr mascarpone
- 100 gr ciocolata cu lapte
- 1/2 cana alune tocate marunt
Crema de frisca
- 350 ml frisca lichida
- 200 gr mascarpone
- 2 linguri zahar pudra
Sirop
- 200 ml ciocolata calda gata preparata
- 2 lingurite esenta de rom
Ganache ciocolata
- 100 ml frisca
- 100 gr ciocolata
- o lingura unt
Blat
- Separa albusurile de galbenusuri.
- Mixeaza spuma albusurile impreuna cu sarea si adauga treptat zaharul.
- Mixeaza pana la diluarea completa.
- Adauga galbenusurile si omogenizeaza.
- Amesteca faina cu praful de copt, cacaua si nuca, adauga-le peste oua si omogenizeaza totul amestecand de jos in sus, usor , usor.
- Toarna amestecul intr-o tava rotunda, inalta, cu diametrul de 28-30 cm.
- Niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit, coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
- Lasa sa se raceasca complet si taie-l in doua, pe orizontala.
Crema de ciocolata
- Intr-un bol pune mascarpone si Nutella. Mixeaza-le usor pana la omogenizare.
- Pune ciocolata intr-un ibric pe care-l introduci intr-un vas cu apa clocotita si amesteci usor ciocolata pana se topeste.
- O adaugi peste crema de ciocolata, adaugi si alunele si omogenizezi.
Crema de frisca.
- Pui intr-un bol ingredientele si mixezi pana ajungi la consistenta dorita.
Siropul il obtii prin amestecarea ingredientelor.
Asamblare
Asezi primul blat. Il insiropezi cu 1/2 din cantitatea de sirop de ciocolata.
Intinzi 1/2 din crema de ciocolata, nivelezi si intinzi crema de frisca.
Asezi al doilea blat, insiropezi cu siropul ramas si apoi intinzi restul de crema de ciocolata. Nivelezi si dai tortul la rece.
Pentru moatele de ciocolata am omogenizat la foc mic ingredientele apoi am dat vasul la rece pentru 2 ore.
Am mixat amestecul racit pana am obtinut o crema fina, pufoasa pe care am spritat-o cu un posh.
Daca doresti poti intinde direct glazura peste tort, sa n-o mai dai la rece sa prepari crema :).
Tapeteaza peretii tortului cu alune tocate. Deasupra poti pune cateva bomboane Ferrero Rocher.
[/directions]
Bunnn
Minunat tortul!!!!La multi ani Monei! Sa fie sanatoasa ca frumoasa si isteata este.
E minunat tortul!!! Asa ca Mona ta <3 La multi ani sanatosi!
La multi ani printesei tale, sa fie sanatoasa!! Delicios tort, si eu il am pe lista 😉
La multi ani, micutei domnisoare! La ingrediente, nu apar alunele care se adauga la crema de ciocolata. Ce cantitate se pune?
Buna dimineata!
Multumesc frumos tuturor!
@Luminita, multumesc de atentionare 😉
Inca o data La multi ani fetitei tale! Tare frumos ti-a iesit tortul!
La multi ani printesei tale! Pup!
La multi ani fetitei tale! Tortul e perfect.
La multi ani!!! Demential tortul!
Zâmbetul micuţei spune totul !
Daca as sti ca urmeaza sa mananc si eu o felie din tortul asta as reactiona si eu la fel, sau mai rau :)) as ranji cu gura pana la urechi :))