Un tort cu ciocolata si caramel, pentru o fata frumoasa care maine implineste o frumoasa varsta. La multi ani, Octavia! A vrut..coala de ciocolata :)).
Ingrediente
- blat tort
- 6 oua
- o ceasca (150ml )- faina
- o ceasca zahar
- o lingura unt
- doua linguri cacao
- o lingurita praf de copt
- o lingura miere
- crema 1
- 200 gr ciocolata alba
- 100 gr frisca lichida
- un plic gelatina
- crema 2
- 100 gr ciocolata amaruie
- 100 gr frisca lichida
- crema 3
- o budinca de caramel
- 100 gr nuci caramelizate (nuca tocata, introdusa-n 3 lunguri zahar ars, racita si portionata cat e calda, desprinzand nucile intre ele)
- 500 gr lapte
- 3 linguri zahar
- un plic gelatina
- crema 4
- 150 gr ciocolata cu lapte
- 150 frisca lichida
- jumatate plic gelatina
- in plus 300 gr frisca lichida+ 500 gr smantana+3 linguri zahar – care vor fi mixate pana obtinem frisca consistenta pe care o vom imparti in trei adaugand in crema 1, 3 si 4
- decor
- stiksuri de ciocolata alba si bomboane rafaello
- 150 gr ciocolata amaruie
Mod de preparare
Blat.
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile, adaugam in etape zaharul si mixam in continuare.
Incorporam apoi galbenusurile, faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua iar la sfarsit untul topit si racit si mierea.
Turnam intr-o forma pentru tort cu diametrul de 24 cm si coacem la foc mic, in cuptorul preincalzit, timp de 20-30 min (depinde de cuptor, face proba cu scobitoarea)Crema 1
Intr-o craticioara topim la foc mic ciocolata in frisca lichida.
O lasam la racit, timp in care hidratam gelatina in doua linguri de apa, adaugam 100 ml apa si diluam pe baie de abur.
Cand s-a racit ciocolata, incorporam gelatina racita in fir subtire apoi o treime din frisca mixata.
Incepem asamblarea . Blatul il taiem in doua , asezam primul blat, montam inelul de tort si turnam crema 1.
Dam la frigider pt jumatate de ora.Crema 2.
Topim ciocolata impreuna cu frisca la foc mic , lasam sa se racoreasca si dam la frigider pt cel putin doua ore. Scoatem si mixam. Vom obtine o crema pufoasa .
Intindem aceasta crema peste stratul de ciocolata alba
Crema 3.
Punem la fiert 450 gr lapte. Restul de lapte il amestecam cu praful de budinca si zaharul si le adaugam in laptele de pe foc atunci cand acesta ajunge la punctul de fierbere.
Amestecam mereu pana se ingroasa.
Racim si adaugam nucile caramelizate , apoi gelatina diluata ca la crema 1 si 1/3 din frisca.
Turnam peste stratul de crema de ciocolata.
Asezam blatul 2 si dam din nou la frigider pentru inca o jumatate de ora
Crema 4.
Topim ciocolata cu frisca. Racim, adaugam gelatina diluata, frisca ramasa si turnam totul deasupra blatului 2.
Asezam deasupra bomboanele raffaello si..bagam iar la frigider.”Coala” de ciocolata o obtinem prin procedeul descris acest tort .
Ornam dupa preferinta.
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile, adaugam in etape zaharul si mixam in continuare.
Incorporam apoi galbenusurile, faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua iar la sfarsit untul topit si racit si mierea.
Turnam intr-o forma pentru tort cu diametrul de 24 cm si coacem la foc mic, in cuptorul preincalzit, timp de 20-30 min (depinde de cuptor, face proba cu scobitoarea)Crema 1
Intr-o craticioara topim la foc mic ciocolata in frisca lichida.
O lasam la racit, timp in care hidratam gelatina in doua linguri de apa, adaugam 100 ml apa si diluam pe baie de abur.
Cand s-a racit ciocolata, incorporam gelatina racita in fir subtire apoi o treime din frisca mixata.
Incepem asamblarea . Blatul il taiem in doua , asezam primul blat, montam inelul de tort si turnam crema 1.
Dam la frigider pt jumatate de ora.Crema 2.
Topim ciocolata impreuna cu frisca la foc mic , lasam sa se racoreasca si dam la frigider pt cel putin doua ore. Scoatem si mixam. Vom obtine o crema pufoasa .
Intindem aceasta crema peste stratul de ciocolata alba
Crema 3.
Punem la fiert 450 gr lapte. Restul de lapte il amestecam cu praful de budinca si zaharul si le adaugam in laptele de pe foc atunci cand acesta ajunge la punctul de fierbere.
Amestecam mereu pana se ingroasa.
Racim si adaugam nucile caramelizate , apoi gelatina diluata ca la crema 1 si 1/3 din frisca.
Turnam peste stratul de crema de ciocolata.
Asezam blatul 2 si dam din nou la frigider pentru inca o jumatate de ora
Crema 4.
Topim ciocolata cu frisca. Racim, adaugam gelatina diluata, frisca ramasa si turnam totul deasupra blatului 2.
Asezam deasupra bomboanele raffaello si..bagam iar la frigider.”Coala” de ciocolata o obtinem prin procedeul descris acest tort .
Ornam dupa preferinta.
tortul arata foarte bine, la multi ani!
Multumesc, Diamond! >:d<
Daca vrei sa faci bani din ceea ce scrii, incearca Blogmoney si inscrie-te!
http://aff.blogmoney.com?aid=2647&acid=223
LA Multi Ani, Octavia! Sa va aduca numai bucurii.
multumesc, Cristi!
Arata superb acest tort… Felicitari!
Multumesc tare mult, Felis.