Varza calita cu mamaliguta si ardei iute - Rețete Papa Bun

Varza calita cu mamaliguta si ardei iute

761Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email
De cum m-am trezit mi-a zburat gandul la o varza calita. Mi s-a facut brusc o poftaaaa.
Nici nu facusem de mult. In general o fac semi fiarta cu afumatura. Azi imi era pofta s-o pap simpla, cu mamaliga si ardei.

Ingrediente
o varza (2-3 kg)
o ceapa
un morcov
un ardei gras galben
o foaie de dafin
marar proaspat
2-3 linguri pasta de rosii
ulei

Ceapa o taiem cubulete. Mocovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Curatam ardeiul de cotor si seminte, il taiem in doua si-l tocam.

Varza o taiem in doua, ii curatam cotorul si apoi fiecare jumatate o taiem in doua.
Incepem s-o feliem fasii de aproximativ grosimea unui deget. Mie nu imi place taiata fin si fiarta mult; iese ca o ciorba :))).

Incingem uleiul si punem ceapa si morcovul. Le calim usor pana se inmoaie putin. Adaugam ardeiul tocat si mai lasam putin la calit amestecand.
Adaugam varza taiata (nu o frecam cu sare)si foaia de dafin.

De acum o vreme nu mai avem decat de amestecat periodic in varza. Nu trebuie lasat mult fara sa amestecam pentru ca riscam s-o afumam. Ea va lasa putina apa dar nu exagerat de multa, care se va evapora in timpul fierberii.

Eu am fiert-o intre 30-45 minute. Imi place mai “al dente”, nu-mi place fiarta pana se topeste. Dupa vreo 30 minute adaugati putina sare, moment in care ea va lasa din nou apa.

Gustati si verificati si o fierbeti exact cat va place voua. Mai adaugati putin ulei daca e cazul si daca vi se pare uscata.
Spre final adaugati mararul tocat, pasta de rosii, piper si sare daca mai este nevoie.

Am servit cu mamaliga si ardei iute.
Merge minunat cu carnacior, costita afumata sau cu smantana.

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

16 comentarii

Lasă un răspuns