Nici nu facusem de mult. In general o fac semi fiarta cu afumatura. Azi imi era pofta s-o pap simpla, cu mamaliga si ardei.
Ingrediente
o varza (2-3 kg)
o ceapa
un morcov
un ardei gras galben
o foaie de dafin
marar proaspat
2-3 linguri pasta de rosii
ulei
Ceapa o taiem cubulete. Mocovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Curatam ardeiul de cotor si seminte, il taiem in doua si-l tocam.
Varza o taiem in doua, ii curatam cotorul si apoi fiecare jumatate o taiem in doua.
Incepem s-o feliem fasii de aproximativ grosimea unui deget. Mie nu imi place taiata fin si fiarta mult; iese ca o ciorba :))).
Incingem uleiul si punem ceapa si morcovul. Le calim usor pana se inmoaie putin. Adaugam ardeiul tocat si mai lasam putin la calit amestecand.
Adaugam varza taiata (nu o frecam cu sare)si foaia de dafin.
De acum o vreme nu mai avem decat de amestecat periodic in varza. Nu trebuie lasat mult fara sa amestecam pentru ca riscam s-o afumam. Ea va lasa putina apa dar nu exagerat de multa, care se va evapora in timpul fierberii.
Eu am fiert-o intre 30-45 minute. Imi place mai „al dente”, nu-mi place fiarta pana se topeste. Dupa vreo 30 minute adaugati putina sare, moment in care ea va lasa din nou apa.
Gustati si verificati si o fierbeti exact cat va place voua. Mai adaugati putin ulei daca e cazul si daca vi se pare uscata.
Spre final adaugati mararul tocat, pasta de rosii, piper si sare daca mai este nevoie.
Am servit cu mamaliga si ardei iute.
Merge minunat cu carnacior, costita afumata sau cu smantana.
bai ce pofta mi-ai facut…
Asta da pe gustul meu,imi place cum ai facut-o…
Pupici si o seara placuta!!!
Alice, asa-mi era si mie dimineata:))). Acu beau o cescuta de bere [blush] :)))
Petro, multumesc.
Seara frumoasa si linistita si pentru tine.
Buna tare……Eu nu sunt amre amatoare, dar mi-ai facut pofta…..
Imi place tare mult cum ai combinat-o! Pupici si o seara placuta!
Fain ai facut-o. Dar eu vreau d-aia cu suc de rosii si…”carnati Crenguta” :)))
Adela, merci. Neatza buna!>:D<
MIHA :))))
Märar este cred cä typic pentru Moldova , sau nu ?
Nu cä ar fii räu , da la voi se bagä Märar si in Sarmale dacä nu mä insel….
Märarul e bun……Combi asta nu mie cunoscutä
Prietene, eu nu pun mararla sarmale. Verdeata pun doar patrunjel si cimru.
Nu am pus pana acum marar la varza calita ci patrunjel, dar merge foarte, foarte bine.
mai iar fac varza calita … :)) din cauza ta ofc.. !!! pofta mare coana, pofta mare !! pupici
:))))))
si io pup, anto drag.
Ah ce mi-as infinge furculita in mancarea asta !! Parca-i simt gustul .. yuuummmmyy!!!
Buna dimineata.
Hai ca-i simplu, simplu de tot de facut.
Ce bine arata!Trebuie sa fac si eu!
Pupici!