mnb

Pate de ficat

3.19KVizualizări
0
(0)

Este cel mai bun pateu pe care l-am mancat vreodata. Il depaseste cu mult pe cel cumparat si-n plus..stii ce ai pus in el. Consistenta este exact ca a celui din comert, aerat, de duca-se pe gat:))))

Ingrediente

* 500-600 gr ficat pasare
* 350 gr unt
* 3 linguri smantana cu grasime ridicata
* 100 ml vin alb demidulce
* 2 cartofi
* sare
* piper
* boia de ardei (o lingurita)
* jumatate lingurita rozmarin
* doua cepe
* 2 catei usturoi
* 3 linguri amidon
* putina apa
* putin busuioc

Mod de preparare
Ficateii se pun la prajit in putin cu unt cu aproximativ 50 ml apa. Se invart pe ambele parti. Se fierb cam..10 minute. Se adauga vinul, usturoiul intreg si ceapa taiata in 4. Se fierb 15 minute amestecand. Se opreste focul si se adauga rozmarinul, busuiocul, boia de ardei ,200 gr unt si smantana. Se baga blenderul si se paseaza cu totul. (iese moale de tot)
Se adauga 3 linguri pline cu amidon , se pune iar pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa. Se pune la racit.
Cartofii se fierb si se paseaza bine bine.
Restul de unt se mixeaza spuma.
Cand s-a racit bine crema de ficatei se adauga untul spuma si cartofii pasati si se mixeaza. Se potriveste gustul cu sare si piper.
Se da la rece pentru 2 ore apoi ..pofta buna!

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

9 comentarii

Lasă un răspuns

four + five =