Papanasi fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir
6.47KVizualizări
4.3
(3)
Nu m-as satura niciodata! Pot fi papanasi moldovenesti prajiti, pot fi papanasi fierti, ii ador in egala masura si nu ma pot oprin din mancat.
Reteta asta de papanasi, in combinatia aceasta, o incerc pentru prima oara.
Am montat o singura farfurie, am aliniat copiii pe o canapea :)) (doi ai mei plus doi nepotei) si le-am zis – Gustati si-mi spuneti daca va plac, sa va pun in farfurii!
Toti au vrut, toti au lasat farfuriile goale.
Vreti mai mult ca sa-i incercati? 😛
Ingrediente Papanasi fierti”
650 gr branza dulce de vaci
3 linguri rase gris
3 linguri pline faina
3 linguri zahar
2 oua
coaja rasa lamaie
zahar vanilat
pesmet de biscuit+unt+zahar tos – pentru tavalit papanasii
smantana si dulceata de trandafir (sau gem de caise) pentru servit
„Mod de preparare papanasi fierti”
Pregateste pentru inceput compozitia pentru papanasi.
Intr-un bol amesteca cu mana toate ingredientele.
Lasa deoparte pentru 25-30 minute.
Intr-un vas cu fund dublu topeste o lingura mare de unt. Cand e topit adauga pesmetul de biscuit (eu am pus cam 200 gr) si cu o lingura amesteca mereu pana ce pesmetul se inchide usor la culoare.
Adauga 2 linguri zahar tos , omogenizeaza si lasa la racit.
Pregateste un vas cu 2 l de apa cu putina sare si pune la foc.
In momentul in care apa a dat in clocot, da focul la mic, baga mainile in faina alba si ia din compozitie cate putin si formeaza in palme papanasi de marimea unei nuci. Compozitia nu va fi nici tare ca un aluat dar nici moale sa nu poti s-o modelezi. Daca totusi e mult prea moale (depinde si de branza de vaci cat de zeroasa a fost) mai adauga putina faina.
Da focul la mic. Plonjeaza papanasii in apa si lasa-i sa fiarba pana se ridica la suprafata apei. Invarte-i cu o lingura si mai lasa-i 30-60 secunde.
Cu o spumiera scoate-i din apa si pune-i in pesmet. Tavaleste-i pe toate partile.
Pregateste farfuriile si pune pe fiecare cate o lingura de smantana, aseaza cate 3 papanasi cu pesmet calzi, pune dulceata de trandafir pe fiecare (nu multa) si serveste.
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.
4 comentarii
Te rog sa mai faci o tura si sa-i pui la pachet.Astept cu nerabdare!Pup
Te rog sa mai faci o tura si sa-i pui la pachet.Astept cu nerabdare!Pup
Fierți nu am făcut niciodată, dar tu mă ademenești grozav!
O minunatie! Arata tare bine!
Sunt foarte buni si eu fac des !