Pentru o dubla aniversare. Astazi SF.Arhangheli, maine Cezar implineste o frumoasa varsta. La multi ani mie, la multi ani sotului, la multi ani voua. Sa fim cu totii fericiti si s-avem un trai linistit.
Ingrediente
- 5 oua
- o cana zahar+doua-trei linguri
- o cana faina
- un varf cutit sare
- 4 linguri ulei
- o lingurita praf copt
- 350 ml frisca lichida dulce
- 350 ml smantana
- un borcan compot visine
- un borcan compot prune
- ciocolata rasa
- zahar vanilat
- 2 linguri cacao
Blatul.
Se mixeaza timp de 10 minute ouale impreuna cu zaharul si sarea.
Trebuie sa-si dubleze volumul , sa se deschida la culoare iar cristalele de zahar sa fie complet topite. Se adauga faina cernuta, cacaua, praful de copt si se amesteca usor.
Se toarna intr-o forma (cu diametrul de 22 cm) tapetata cu ulei si faina si se coace la foc mediu spre mic pana trece proba scobitoarei.
Cand s-a racit se taie in 3 pe orizontala.
Frisca se mixeaza impreuna cu smantana, zaharul (doua, trei linguri) si zaharul vanilat) pana capata o consistenta ferma.
Se aseaza primul blat, se insiropeaza usor cu zeama de la compot (nu insiropati prea tare ca si frisca il va insiropa) apoi se intinde 1/3 din frisca si un strat de visine fara samburi din compot.
Se aseaza al doilea blat , iar 1/3 frisca si un strat prune din compot apoi ultimul blat care doar se insiropeaza.
Se imbraca cu restul de frisca si se decoreaza cu ciocolata si visine.
Pofta buna!
Se mixeaza timp de 10 minute ouale impreuna cu zaharul si sarea.
Trebuie sa-si dubleze volumul , sa se deschida la culoare iar cristalele de zahar sa fie complet topite. Se adauga faina cernuta, cacaua, praful de copt si se amesteca usor.
Se toarna intr-o forma (cu diametrul de 22 cm) tapetata cu ulei si faina si se coace la foc mediu spre mic pana trece proba scobitoarei.
Cand s-a racit se taie in 3 pe orizontala.
Frisca se mixeaza impreuna cu smantana, zaharul (doua, trei linguri) si zaharul vanilat) pana capata o consistenta ferma.
Se aseaza primul blat, se insiropeaza usor cu zeama de la compot (nu insiropati prea tare ca si frisca il va insiropa) apoi se intinde 1/3 din frisca si un strat de visine fara samburi din compot.
Se aseaza al doilea blat , iar 1/3 frisca si un strat prune din compot apoi ultimul blat care doar se insiropeaza.
Se imbraca cu restul de frisca si se decoreaza cu ciocolata si visine.
Pofta buna!
Tag-uri:Tort "Padurea neagra"
La multi ani,Gaby!
La multi ani,Cezar!
Sa va bucurati impreuna de tot ce este bun si frumos!
Ce bun o fi! Inghit in sec.
Cata cacao?
maria, multumiiim!
mami, doua linguri. multumesc de atentionare.>:d<
La multi ani tie, la multi ani sotului! am o surpriza pentru tine : http://anishoara.blogspot.com/2010/11/fructele-de-la-portile-raiului-3.html
Arata grozav! Great job!
multumesc tare mult, LeBlogPiquant.
Anisoara, ma duc sa vad!
Vreau si eu o felie, arata minunat.