Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui.
Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie!
Din care tigaie? Ati ghicit! – Regis Stone
Prajite frumos, unform, patrunse bine de mai nu-i nevoie sa musti din ele :)), ca se rup tare usor, asa de fragede sunt 😉
- 800 g carne de porc (pulpa sau cotlet)
- o lingura si 1/2 mustar
- 2 linguri sos de soia
- 2 catei usturoi
- 100 ml smantana fermentata
- 3 oua
- 100 g faina alba
- 250-300 ml lapte
- pesmet
- sare
- ulei
[/ingredients]
Mod de preparare Snitel cu mustar si sos de soia
Portioneza carnea in felii pe care le bati usor cu ciocanul pentru carne.
Amesteca intr-un bol mustarul cu usturoiul pisat si sosul de soia.
Unge bucatile de carne cu amestecul obtinut.
Da la rece pentru jumatate de ora.
Bate bine ouale cu o furculita. Pune faina, putin cate putin si omogenizeaza.
Subtiaza amestecul cu smantana pe care-o adaugi treptat.
Toarna lapte, putin cate putin, amestecand continuu, pana obtii o compozitie cu consistenta asemanatoare unei smantani. Potriveste gustul de sare.
Pune ulei in tigaie si lasa-l sa se infierbante.
Trece bucatile de carne prin amestecul cu oua apoi prin pesmet si prajeste-le pe ambele parti in tigaia Regis Stone, pana se rumenesc frumos.
Schimba uleiul dupa fiecare transa de snitele.
Serveste-le calde cu piure, orez sau salate, sau reci, ca aperitiv.
Avantajele tigailor Regis Stone:
• Invelis antiaderent cu efect de piatra incinsa
• Rezistenta la zgarieturi – invelis de 4 mm grosime
• Carcasa din aluminiu forjat
• Inductie superioara a caldurii
• Baza din otel inoxidabil
• Distributie uniforma a caldurii
• Usor de curatat
• Nu necesita adaugare de ulei/ grasimi suplimentare
• Finisaj rustic
• Maner bine fixat – nu se va rasuci
• Ideal pentru a se folosite pe plita cu gaz, cu inductie, electrica si ceramica