Toata lumea a laudat aceste Muffins de ciocolata, cu gust intens, textura perfecta (dupa cum mi s-a zis, ca eu n-am mancat :)) Trebuie sa le incercati macar o data, sa vedeti ca n-o sa va para rau. E acel muffins care merge impartit cu prieteni dragi, alaturi de o cafea delicioasa. Ciocolata si cafeaua au facut casa buna intotdeauna!
„Tocmai ce am mâncat o briosa de la Danut trimisa de dumneavoastră și a fost preaaa bunaaa!! Am ținut sa va mulțumesc!”
Deci?
Reteta preluata de la Laura Laurentiu
Ingrediente Muffins de ciocolata
- 220 g ciocolata cu 42% cacao
- 120 g unt cu 82% grasime
- 80 g faina
- o lingura cacao neagra
- 100 g zahar (eu nu aveam in casa zahar tos si am pus 100 g zahar brun si o lingura cu zahar pudra)
- 4 oua
- un plic zahar vanilinat
- putina sare
Preparare Muffins de ciocolata
Preincalzeste cuptorul la 180 grade, program normal, sus/jos.
Intr-un bol marisor, rezistent la temperaturi inalte, pune ciocolata rupta bucatele si untul. Pune bolul pe baie de abur si lasa pana cand amestecul e omogen, ciocolata e topita si bine incorporata in unt.
Ia bolul si mixeaza continutul pentru 2-3 minute, pentru a se racori sosul de ciocolata.
Faina, sarea, zaharul si cacaua amesteca-le si pune-le peste ciocolata. Mixeaza pana la omogenizarea compozitiei.
Incepe apoi sa pui ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare pana cand il incorporezi. Spre final pune si zaharul vanilat si sarea si mai mixeaza 20 de secunde
Pregateste o tava de briose/muffins si pune in forme hartiute pe care le-ai uns intai cu putin unt.
Imparte in mod egal compozitia in forme, apoi introdu tava in cuptor, pe treapta din mijloc si coace muffins cu ciocolata pentru 15 minute. – citeste, te rog, nota de la finalul retetei.
Scoti tava, iei fiecare muffin de ciocolata si-l invarti usor pe-o laterala si lasi la racit.
Pudrezi cu zahar pudra.
Muffins de ciocolata merg de minune cu frisca proaspata, inghetata, la cafea etc
Nota:
- Laura recomanda pentu textura moale, care curge, 8 minute, iar pentru cea perfecta 12 minute.
- Eu nu am respectat niciuna dintre ele, pentru ca trebuia sa le trimit in pachet, alaturi de alte preparate si s-ar fi turtit in geanta :))) Eu le-am copt 15 minute din start si toti au zis ca-s perfecte. Cred ca depinde mult de fiecare cuptor, pentru ca am fotografiat interiorul dupa fix 15 minute si vedeti cat de umed este, la 12-13 minute la cuptorul meu era insuficient.
- Eu zic sa testati. Coaceti 12-13 minute, trageti tava (fara s-o luati din cuptor), scoateti rapid un muffin si-l rupeti in doua. Tineti cont ca el in timp ce se raceaste se mai leaga. Daca considerati, asa ca mine, ca mai trebuie lasate, lasati 15 minute, daca nu, opriti cuptorul.
Casuta pentru abonare la retete mai exista?
Buna!
Nu nu mai este, insa in coltul paginii, in dreapta, este un „clopotel” prin care va puteti abona sa va apara notificarea direct in browser, atunci cand se posteaza ceva nou.
Inteleg,dar nici acela nu este.
Mie imi apare, ma pot abona/dezabona. Atat pe laptop cat si pe telefon.