mnb

Cel mai grozav chec Chec cu vanilie si cacao

1.04KVizualizări
5
(2)

Daca asa l-a numit fata (andreea_andrei), cine-s eu sa-i schimb denumirea? :))) O reteta simpla de chec, accesibila, spornica si atat de usor de facut! O reteta asa cum faceau bunicile, masurat cu cana, cu lingura, fara cantar. Daca eu am respectat exact cum era scris si a iesit ce vedeti, la fel va iesi daca respectati si voi 🙂

Chec cu vanilie si cacao

Ingrediente Cel mai grozav chec – Chec cu vanilie si cacao

  1. toate ingredientele se masoara cu o cana cu capacitatea de 300 ml
  2. eu voi scrie cantitatile pentru un singur chec; daca vreti doua, dublati totul
  • 4 oua mari L sau 5 oua M
  • jumatate cana zahar
  • 1/4 cana ulei
  • 1/4 cana iaurt sau kefir
  • o lingurita praf de copt
  • un plic zahar vanilinat
  • o cana si 1/4 faina alba
  • 2 linguri cacao neagra
  • optional – nuci macinate pentru pus in compozitie (2 linguri) si nuci bucati pentru presarat deasupra

Chec cu vanilie si cacao 2

Preparare Chec cu vanilie si cacao

Separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile mixeaza-le la viteza mica, adaugand treptat uleiul.

Peste albusuri pune putina sare si mixeaza pana la spumare, apoi adauga, treptat, zaharul.

Mixeaza pentru 5 minute. Trebuie sa ai o compozitie ferma, lucioasa, care formeaza tepi la atingere.

Peste albusuri adauga amestecul de galbenusuri si mixeaza 10 secunde, apoi pune si faina cernuta (opreste 2 linguri din ea), zaharul vanilat si praful de copt pe care l-ai pus in prealabil in iaurt si ai omogenizat.

  • Optional poti pune si coaja rasa de lamaie sau portocala.

Mixeaza pentru 30 secunde, in acest timp amestecul trebuie sa se fi omogenizat complet.

Imparte compozitia in 2 parti egale. Intr-una pune faina oprita, iar in cealalta cacaua. Omogenizeaza compozitiile.

Preincalzeste cuptorul la 170 grade. Pregateste o tava de chec si tapeteaz-o cu hartie pentru copt.

Ia din compozitie, lingura cu lingura si alterneaza cele 2 variante. Incepe cu un strat galben, pune apoi un strat cu cacao, apoi repeta procedeul.

Deasupra presara bucati mari de nuca.

Introdu tava in cuptor, pe treapta a doua, numarat de jos in sus si coace pentru 35-40 minute. Fa testul cu scobitoarea. Checul e gata cand scobitoarea introdusa iese curata.

Eu am lasat 38 minute. In ultimele 3 minute am marit temperatura la 180 grade.

Feliezi acest Chec cu vanilie si cacao cand s-a racit complet.

Sursa

Chec cu vanilie si cacao 3

Cel mai grozav chec

Cel mai grozav chec

Chec pufos cu lapte si nuca

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns