Placinta sarata cu telemea, pe placul tuturor! Dimineata la cafea, gustare sau pachetel, place tuturor!
Si se face atat de usor! Am vazut reteta intr-un clip pe facebook si stiam SIGUR ca o sa-mi placa!


Placinta sarata cu telemea – TAVA DE 35X26 CM SAU 35×23 cm
Avem nevoie de
- 16 foi placinta (foi subtiri)
- 650 g branza telemea sarata
- 200 g branza de vaci
- 400 ml iaurt grecesc
- 80 ml ulei
- 6 oua
- 10 g praf de copt
- o lingura amidon alimentar (de porumb) sau faina alba
20 g unt
Pentru finisat placinta
- 3 oua
- 150 ml smantana pentru gatit
- 100 ml apa minerala
Intr-un bol larg faramitam cu furculita branza telemea.
In alt bol batem ouale bine, apoi adaugam, pe rand, uleiul si iaurtul grecesc. Omogenizam si turnam peste branza telemea. Punem si branza de vaci, praful de copt, faina si amestecam foarte bine totul. Gustam sa vedem daca mai este necesar sa mai punem sare.
Pregatim tava si o ungem cu putin unt.
Asezam o foaie de placinta, o ungem cu putin unt, apoi asezam inca una. Acestea vor constitui baza.
Luam apoi cate o foaie de placinta, o trecem prin compozitia cu branza si o adunam, ca pe o boceluta, transferand-o in tava. Procedam asa cu 12 dintre foile din reteta. Daca ramane compozitie de branza, o turnati deasupra.
La final punem deasupra, alaturate, nu suprapuse, cele 2 foi ramase.
Batem intr-un bol cele 3 oua, punem apoi smantana, apa minerala, sare dupa gust si amestecam bine.
Portionam Placinta sarata cu telemea, cu un cutit subtire si turnam amestecul deasupra.
Introducem tava in cuptorul preincalzit din timp, pe treapta 2 si coacem placinta pentru 45-50 minute, la 190 grade, sau pana cand e rumenita frumos.
Optional, o pudrati cu zahar pudra, daca va place. Daca nu, o lasati ca atare.
E minunata!






















