O prajitura extrem de indragita de cei mici. Copiii mei adora cocosul, asa ca aceasta Prajitura cu bombite de branza si cocos e binevenita oricand acasa la noi.
Pentru aceasta prajitura am doua variante de blat, bune amandoua.
Deci fie alegeti bombite branza, cu blat 1 si sos de ciocolata, fie bombite branza cu blat 2 si sos de ciocolata.
La ambele variante aveti si varianta de a renunta la sos, desi-l recomand din suflet, completeaza perfect prajitura!
ps.vara-mea a zis c-o sa-i fie rau cu ce pofta a mancat-o ;)))
Varianta Blat 1
- 4 oua
- o cana zahar
- 50 gr cacao
- o cana si jumatate faina
- 4 linguri ulei
- 1/2 plic praf de copt
- un varf cutit sare
Varianta blat 2 – blat cu ciocolata
- 100 g ciocolata neagra
- 100 g unt
- 4 oua
- 20 ml lapte batut
- 150 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 120 g faina
- 1 lingura amidon
- 1 plic praf de copt
Bombite de branza
250 gr branza
2 linguri amidon – eu ultima oara nu am pus, am uitat :)) si prajitura a iesit perfec si fara
un ou
50 gr nuca cocos
50 gr zahar
doua plicuri zahar vanilat
Sos de ciocolata
120 ml lapte
50 gr zahar
o lingurita unt
100 gr ciocolata cu lapte
Mod de preparare Prajitura cu bombite de branza si cocos
Varianta cu Blat 1
Mixati intr-un bol ouale, timp de doua minute.
Adaugati zaharul si mixati la viteza mare timp de aproximativ 10 minute. Zaharul trebuie sa fie topit iar volumul amestecului dublat.
Adaugati uleiul si mai mixati un minut.
Veti avea o crema pufoasa si fina.
Cerneti faina impreuna cu praful de copt, sarea si cacaua.
Adaugati peste amestec si omogenizati usor.
Bombite de branza
Amestecati intr-un bol, cu mana, toate ingredientele .
Preincalziti cuptorul.
Pregatiti o tava de 18/22 cm (cu aproximatie ) si tapetati-o cu hartie pentru copt.
Din amestecul de branza formati cu mana umeda bilute pe care le asezati in tava lasand loc intre ele .
Turnati amestecul cu cacao incercand sa nu deplasati bombitele.
Introduceti tava in cuptorul preincalzit, setati temperatura la aproximativ 165 grade si coaceti prajitura timp de 30-35 minute.
Testati cu o scobitoare daca este coapta bine.
–––––––––––––––––––––––––––––––
Varianta cu Blat 2
Topesti la baine-marie ciocolata si untul. Mixezi ouale cu zaharul, apoi adaugi laptele batut.
Adaugi in compozitia de oua amestecul cu ciocolata si omogenizezi. Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si amidonul, apoi torni aluatul peste bilele de cocos.
Bombite de branza
Amestecati intr-un bol, cu mana, toate ingredientele .
Preincalziti cuptorul.
Pregatiti o tava de 18/22 cm (cu aproximatie ) si tapetati-o cu hartie pentru copt.
Din amestecul de branza formati cu mana umeda bilute pe care le asezati in tava lasand loc intre ele .
Turnati amestecul pentru blat incercand sa nu deplasati bombitele.
Introduceti tava in cuptorul preincalzit, setati temperatura la aproximativ 170 grade si coaceti prajitura timp de 35-40 minute.
Testati cu o scobitoare daca este coapta bine.
––––––––––––––––––––––––––––––
Cat o lasati sa se racoreasca preparati sosul de ciocolata.
Intr-un ibric puneti la fiert laptele cu zaharul.
Aveti grija sa nu dea in foc, fierbeti la foc mic, timp de 5 minute.
Opriti focul, adaugati untul si ciocolata rupta bucatele si omogenizati.
Lasati cateva minute sa se racoreasca dupa care turnati peste prajitura calduta.
Cand s-a racit complet pastrati-o la frigider.
Atat de usor si atat de bun 🙂
IMAGINI RETETA
Minunata! Cu tot cu ursulet si inimioara!
Uooooofffff! Si ce pofta mi-ai facut cu sosul de ciocolata:)) Pup Gabytza harnicuta! >:D<
O da !! imi place maxim prajitura asta!!! si cum arata Gabyta… ce le tot faci?? pupici
foarte faina,jos palaria.in ce tava ai copt prajitura,adica ce dimensiuni are?pupicei
ce bine arata..cred ca e dlicioasa!Pup
Foarte buna. Am testat-o si noi si merita efortul…)))
Pupici
Poftesc de multa vreme la prajiturica asta.
Foarte buna!!! Imi place combinatia de branza si cocos! Pupici!
Foarte bine arata! O voi incerca si eu!
Arata foarte bine ! am s-o testez si eu! Pup!
mmmmm 😀 yummyyyy
Ai apucat sä o bagi la Frigider ?? Cred cä nu, sau ???
Sä-ti bati Copii !!!
Arata minunat si cred ca-i delicioasa!
Pupici si o seara placuta!!!
Ce delicioasa tre sa fie,imi place mult combinatia!Pupici!
Ca bine zici… ia sa-mi fac si eu! :))
Placeeeeeeeeeeeee , deci tre’ sa-mi fac , de la tine nicio sansa sa primesc , nu ? Am salvat-o , da ?
Te ,,imbratosaza” cu drag ,
Diana .
super!!!
ingrediente 100 % pe gustul meu !!!!! … arata minunat !!!
Asta e reteta de retinut!
arata minunat
am si eu o intrebare : ce fel de branza trebuie folosita ??? va rog sami raspundeti 😀
Branza dulce de vaci.