Prajitura cu bombite de branza si cocos - Rețete Papa Bun

Prajitura cu bombite de branza si cocos

862Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

O prajitura extrem de indragita de cei mici.

Copiii mei adora cocosul, asa ca aceasta Prajitura cu bombite de branza si cocos e binevenita oricand acasa la noi.

ps.vara-mea a zis c-o sa-i fie rau cu ce pofta a mancat-o ;)))

Varianta Blat 1

  • 4 oua
  • o cana zahar
  • 50 gr cacao
  • o cana si jumatate faina
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf cutit sare

Varianta blat 2 – blat cu ciocolata

 

  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 4 oua
  • 20 ml lapte batut
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 120 g faina
  • 1 lingura amidon
  • 1 plic praf de copt


Bombite de branza
 

250 gr branza
3 linguri amidon
un ou
50 gr nuca cocos
50 gr zahar
doua plicuri zahar vanilat

Sos de ciocolata

120 ml lapte
50 gr zahar
o lingurita unt
100 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Varianta cu Blat 1
Mixati intr-un bol ouale, timp de doua minute.
Adaugati zaharul si mixati la viteza mare timp de aproximativ 10 minute. Zaharul trebuie sa fie topit iar volumul amestecului dublat.

Adaugati uleiul si mai mixati un minut.
Veti avea o crema pufoasa si fina.
Cerneti faina impreuna cu praful de copt, sarea si cacaua.
Adaugati peste amestec si omogenizati usor.

Bombite de branza
Amestecati intr-un bol, cu mana, toate ingredientele .
 Preincalziti cuptorul.
Pregatiti o tava de 18/22 cm (cu aproximatie ) si tapetati-o cu hartie pentru copt.
Din amestecul de branza formati cu mana umeda bilute pe care le asezati in tava lasand loc intre ele .

Turnati amestecul cu cacao incercand sa nu deplasati bombitele.
Introduceti tava in cuptorul preincalzit, setati temperatura la aproximativ 165 grade si coaceti prajitura timp de 30-35 minute.
Testati cu o scobitoare daca este coapta bine.

——————————————————————————————–

Varianta cu Blat 2

Topesti la baine-marie ciocolata si untul. Mixezi ouale cu zaharul, apoi adaugi laptele batut.

Adaugi in compozitia de oua amestecul cu ciocolata si omogenizezi. Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si amidonul, apoi torni aluatul peste bilele de cocos.

Bombite de branza
Amestecati intr-un bol, cu mana, toate ingredientele .
 Preincalziti cuptorul.
Pregatiti o tava de 18/22 cm (cu aproximatie ) si tapetati-o cu hartie pentru copt.
Din amestecul de branza formati cu mana umeda bilute pe care le asezati in tava lasand loc intre ele .

Turnati amestecul pentru blat incercand sa nu deplasati bombitele.
Introduceti tava in cuptorul preincalzit, setati temperatura la aproximativ 170 grade si coaceti prajitura timp de 35-40 minute.
Testati cu o scobitoare daca este coapta bine.

—————————————————————————————–

Cat o lasati sa se racoreasca preparati sosul de ciocolata.
Intr-un ibric puneti la fiert laptele cu zaharul.
Aveti grija sa nu dea in foc, fierbeti la foc mic, timp de 5 minute.
Opriti focul, adaugati untul si ciocolata rupta bucatele si omogenizati.
Lasati cateva minute sa se racoreasca dupa care turnati peste prajitura calduta.

Cand s-a racit complet pastrati-o la frigider.

Atat de usor si atat de bun 🙂

IMAGINI RETETA

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

21 de comentarii

Lasă un răspuns