Nu-s prietena cu orezul. Nici el cu mine :)))
Nu pot sa ma laud nici ca stiu sa-l gatesc asa de bine dar nici n-am mancat nicaieri preparat incat sa ma dea pe spate :)), cu execeptia preparatului pe care vi-l voi prezenta astazi. Mama mea e cea care l-a preparat si…m-a cucerit 🙂
Ar trebui sa va achizitionati niste vegeta naturala sau sa preparati acasa niste cuburi concentrate de legume insa in lipsa lor puteti folosi (daca obisnuiti) un cub de Knorr de legume. De data asta nu am pus de niciun fel, dar de obicei pun.
Ingrediente pentru 4 persoane
- 3/4 cana orez (masurati cu aceeasi cana cu care veti pune si apa)
- o ceapa mare
- 2 catei usturoi
- 40 ml ulei masline
- un cub concentrat legume
- sare
- 2 linguri parmezan ras
- 2 cani apa + 100 ml.
- 100 ml vin alb, demidulce
Mod de preparare Orez cremos cu Parmezan
- Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci)
- Ceapa curatata si spalata o tai juliene. Cand uleiul e incins adaugi ceapa si cateii de usturoi, intregi.
- Caleste-le pana se rumenesc frumos apoi scoate-le cu o paleta.
- Adauga orezul si caleste-l in uleiul ramas, doua-trei minute.
- Adauga vinul si lasa la foc mic, amestecand, pana se evapora vinul.
- E timpul sa adaugi apa (doua cani) , putina sare, vegeta, si sa dai focul la mic.
- Amesteca cand si cand.
- Cand orezul s-a umflat si apa a fost absorbita adauga inca 50 ml apa,mai lasi cateva minute si adaugi si restul de apa amestecand incontinuu.
- Spre final adaugi parmezanul ras, potrivesti gustul de sare, opresti focul si omogenizezi.
- Servesti ca atare sau ca garnitura la diverse preparate cu carne sau peste.
Pai stai nene, tu facusi aici risotto clasic si vii sa spui ca e orez cu parmezan? 😀
Da. Ca il puteam denumi si bob chinezesc cu branza dar nu am vrut eu….
Cu concentrat d elegume il fac si eu 🙂 Nu am mai mancat cu parmezan, dar sigur mi-ar placea, pentru ca oricum mananc orezul cu branza 🙂
Trebuie sa fie delicios!!!
Mie imi place orezul iar aceasta reteta a mamei tale,cu siguranta o voi incerca.