Prajitura cu frisca si gem e cea mai simpla prajitura! Parol!
Faci un blat cu nuca, mixezi frisca si gata! Stii tu o prajitura cu frisca mai simpla? 😛 :)))
- Blat (TAVA DE 18/20CM)
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri nuca macinata (optional)
- o lingurita praf copt
- un plic zahar vanilat
- 2 linguri apa
- 2 linguri ulei
- Frisca
- 300 ml frisca lichida
- 300 ml smantana pentru gatit
- 2 linguri zahar
- un plic zahar vanilat
- in plus – 8 linguri gem de caise
Mod de preparare
Blat
- Separa albusurile de galbenusuri.
- Mixeaza spuma albusurile apoi adauga treptat zaharul, lingura cu lingura, mixand pana la diluarea completa.
- Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le peste albusuri.
- Galbenusurile bate-le bine impreuna cu apa si uleiul si pune-le in bol.
- Amesteca usor totul, cu o lingura, de sus in jos, omogenizand compozitia.
- Toarn-o intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si coace blatul la foc mic, in cuptorul preincalzit, pana trece testul cu scobitoarea.
- Lasa-l la racit pentru 2 ore apoi taie-l in 3 felii egale, pe orizontala.
Frisca
- Pune intr-un bol toate ingredientele si mixeaza un minut la prima viteza a mixerului , creste apoi la viteza maxima si mixeaza pana obtii consistenta dorita.
Asezi prima felie de blat pe un platou, intinzi uniform 3 linguri de gem. Deasupra intinde 1/3 din frisca si niveleaza. Aseaza a doua felie de blat, iarasi 3 linguri de gem si 1/3 din frisca. Deasupra pui doar 2 linguri de gem si restul de frisca. Dai platoul la rece pentru 2 ore apoi portionezi.
Se pastreaza la frigider.
Arata superb !!! Prezentarea e de revista ! te pup fata draga !
Multumesc, Silvia! >:d<
wow , cum imi place mie, numai crema! si pozele-s tare frumoase gabytzule !
Arata super.
Ce bine arata!