Prajitura cu frisca si gem - Rețete Papa Bun

Prajitura cu frisca si gem

prajitura-cu-frisca
2.99KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Prajitura cu frisca si gem e cea mai simpla prajitura! Parol!

Faci un blat cu nuca, mixezi frisca si gata! Stii tu o prajitura cu frisca mai simpla? 😛 :)))

Prajitura cu frisca si gem
 
Timp preparare
Timp preparare termica
Total timp
 
Autor:
Tipul retetei: Desert
Ingrediente
  • Blat (TAVA DE 18/20CM)
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri nuca macinata (optional)
  • o lingurita praf copt
  • un plic zahar vanilat
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • Frisca
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • 2 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • in plus – 8 linguri gem de caise

 

 

prajitura cu frisca
prajitura-cu-frisca

Mod de preparare

Blat

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Mixeaza spuma albusurile apoi adauga treptat zaharul, lingura cu lingura, mixand pana la diluarea completa.
  3. Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le peste albusuri.
  4. Galbenusurile bate-le bine impreuna cu apa si uleiul si pune-le in bol.
  5. Amesteca usor totul, cu o lingura, de sus in jos,  omogenizand compozitia.
  6. Toarn-o intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si coace blatul la foc mic, in cuptorul preincalzit, pana trece testul cu scobitoarea.
  7. Lasa-l la racit pentru 2 ore apoi taie-l in 3 felii egale, pe orizontala.

Frisca

  1. Pune intr-un bol toate ingredientele si mixeaza un minut la prima viteza a mixerului , creste apoi la viteza maxima si mixeaza pana obtii consistenta dorita.

Asezi prima felie de blat pe un platou, intinzi uniform 3 linguri de gem. Deasupra intinde 1/3 din frisca si niveleaza. Aseaza a doua felie de blat, iarasi 3 linguri de gem si 1/3 din frisca. Deasupra pui doar 2 linguri de gem si restul de frisca. Dai platoul la rece pentru 2 ore apoi portionezi.

Se pastreaza la frigider.

 

prajitura cu frisca
prajitura-cu-frisca
Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

5 comentarii

Lasă un răspuns

Voteaza reteta: