sâmbătă, septembrie 21, 2019

Tarta cu mere, nuci si Amaretto

178Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

O nebunie de arome intr-o tarta de toamna , cu nuci si mere.

Atunci cand promovezi un produs, in stilul cu care suntem obisnuiti, ar suna cam asa:

“- Tocatoare de lemn, cutite care nu taie,  cubulete imprastiate prin toata bucataria?

Uita de ele! – asta in timp ce impingem tocatoarele si cutitele catre cosul de gunoi :))

A aparut revolutionarul Salad Chef (! Gasiti aparatul pe iTeleShop. )Toaca, rade si feliaza dintr-o singura miscare!

:))”

Sincer, n-as fi prea departe de adevar. La cat sunt eu de dezordonata in bucatarie, imi inchipui ce-ar fi fost pe blatul de bucatarie dupa ce-am preparat aceasta tarta.

Dar, sa trecem la treaba!

 

tarta cu mere.2JPG

[ingredients title=”Ingrediente pentru o tarta cu diametrul de 18 cm”]

  • Aluat tarta
  • 125 gr faina alba
  • 125 gr faina integrala
  • 100 gr unt
  • un vf cutit sare
  • o lingurita cu zahar
  • un ou
  • Umplutura
  • 4 mere
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri unt
  • o mana de nuca usor prajita
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • o lingurita amidon
  • putina nucsoara
  • o lingura Amaretto
  • zahar tos pentru pudrat

[/ingredients]

 

[directions title=”Mod de preparare Tarta cu mere si nuci”]

  1. Aluat. Amesteca intr-un bol ambele tipuri de faina, cu putina sare si untul taiat cubulete.
  2. Omogenizeaza cu mana  adaugand oul si zaharul, framanta 1-2 minute.
  3. Daca este cazul mai adauga putina apa rece.
  4. Daca e prea moale mai pune putina faina.
  5. Trebuie sa obtii un aluat ferm, dar destul de moale pentru a putea fi intins cu sucitorul.
  6. Aduna aluatul intr-o bila, inveleste-o in folie alimentara si da-o la rece pentru 2 ore.
  7. Umplutura.Spala bine merele si decojeste-le.
  8. Taie-le felii .
  9. Pregateste dispozitivul  Salad Chef, monteaza accesoriul pentru taiere 1.
  10. Aseaza felii de mar si cu o miscare apasa dispozitivul si taie merele cubulete. Procedeaza la fel pana termini toate merele.
  11. Intr-un vas caramelizeaza zaharul pentru umplutura pana capata culoarea chihlimbarului.
  12. Adauga untul si omogenizeaza. Pune rapid merele si amesteca usor. Merele vor lasa suc care va dilua caramelul. Fierbe 3-4 minute, adauga amidonul, omogenizeaza , lasa cateva secunde apoi opreste focul.
  13. Adauga scortisoara pudra, zahar vanilat, putina nucsoara si Amaretto. Maaaama, ce miros grozav!
  14. Pregateste cuptorul.
  15. Intinde aluatul intr-o foaie rotunda. Opreste putin aluat pentru a face cateva fasii de pus deasupra umpluturii.
  16. Ia foaia rotunda si pune-o in tava unsa cu unt.
  17. Inteapa foaia cu furculita si introdu in cuptor, la foc mediu, pentru 10 minute.
  18. Dupa ce trece timpul mentionat scoate tava din cuptor, pune umplutura, presara nuca prajita tocata bucati mari (eu am pus-o tot in dispozitivul Salad Chef, fiind usor prajita era uscata si a mers foarte usor), aseaza fasiile de aluat, presara zahar si da tava inapoi la cuptor pana ce tarta se rumesteste usor la suprafata.

[/directions]

catspage

Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

2 comentarii

Lasă un răspuns