O nebunie de arome intr-o tarta de toamna , cu nuci si mere.
Atunci cand promovezi un produs, in stilul cu care suntem obisnuiti, ar suna cam asa:
„- Tocatoare de lemn, cutite care nu taie, cubulete imprastiate prin toata bucataria?
Uita de ele! – asta in timp ce impingem tocatoarele si cutitele catre cosul de gunoi :))
A aparut revolutionarul Salad Chef (! Gasiti aparatul pe iTeleShop. )Toaca, rade si feliaza dintr-o singura miscare!
:))”
Sincer, n-as fi prea departe de adevar. La cat sunt eu de dezordonata in bucatarie, imi inchipui ce-ar fi fost pe blatul de bucatarie dupa ce-am preparat aceasta tarta.
Dar, sa trecem la treaba!
[ingredients title=”Ingrediente pentru o tarta cu diametrul de 18 cm”]
- Aluat tarta
- 125 gr faina alba
- 125 gr faina integrala
- 100 gr unt
- un vf cutit sare
- o lingurita cu zahar
- un ou
- Umplutura
- 4 mere
- 4 linguri zahar
- 2 linguri unt
- o mana de nuca usor prajita
- scortisoara
- zahar vanilat
- o lingurita amidon
- putina nucsoara
- o lingura Amaretto
- zahar tos pentru pudrat
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare Tarta cu mere si nuci”]
- Aluat. Amesteca intr-un bol ambele tipuri de faina, cu putina sare si untul taiat cubulete.
- Omogenizeaza cu mana adaugand oul si zaharul, framanta 1-2 minute.
- Daca este cazul mai adauga putina apa rece.
- Daca e prea moale mai pune putina faina.
- Trebuie sa obtii un aluat ferm, dar destul de moale pentru a putea fi intins cu sucitorul.
- Aduna aluatul intr-o bila, inveleste-o in folie alimentara si da-o la rece pentru 2 ore.
- Umplutura.Spala bine merele si decojeste-le.
- Taie-le felii .
- Pregateste dispozitivul Salad Chef, monteaza accesoriul pentru taiere 1.
- Aseaza felii de mar si cu o miscare apasa dispozitivul si taie merele cubulete. Procedeaza la fel pana termini toate merele.
- Intr-un vas caramelizeaza zaharul pentru umplutura pana capata culoarea chihlimbarului.
- Adauga untul si omogenizeaza. Pune rapid merele si amesteca usor. Merele vor lasa suc care va dilua caramelul. Fierbe 3-4 minute, adauga amidonul, omogenizeaza , lasa cateva secunde apoi opreste focul.
- Adauga scortisoara pudra, zahar vanilat, putina nucsoara si Amaretto. Maaaama, ce miros grozav!
- Pregateste cuptorul.
- Intinde aluatul intr-o foaie rotunda. Opreste putin aluat pentru a face cateva fasii de pus deasupra umpluturii.
- Ia foaia rotunda si pune-o in tava unsa cu unt.
- Inteapa foaia cu furculita si introdu in cuptor, la foc mediu, pentru 10 minute.
- Dupa ce trece timpul mentionat scoate tava din cuptor, pune umplutura, presara nuca prajita tocata bucati mari (eu am pus-o tot in dispozitivul Salad Chef, fiind usor prajita era uscata si a mers foarte usor), aseaza fasiile de aluat, presara zahar si da tava inapoi la cuptor pana ce tarta se rumesteste usor la suprafata.
[/directions]
Frumoasa tarta ai facut si buna, cu siguranta!