O tocanita de inimi si pipote usor de preparat chiar si de cel mai nepriceput bucatar 😛
Copiilor mei le place mult de tot, servita cu orez cremos cu parmezan , cu piure sau mamaliguta.
Si eu recunosc ca-mi place mult de tot si o pregatesc destul de des. 🙂
„Ingrediente Tocanita de Inimi si Pipote”
- o punga inimi si pipote de pui (600gr)
- doua cani suc rosii
- doua cepe
- doi catei usturoi
- o felie de telina
- un morcov
- o foaie de dafin
- 1/3 lingurita busuioc uscat
- 1/2 lingurita zahar
- o lingurita boia de ardei (iute sau dulce, cum va place)
- ulei
- sare si piper
- patrunjel verde, tocat.
„Mod de preparare Tocanita de Inimi si Pipote”
- Speli inimile si pipotele curatate in mai multe ape.
- Incingi ulei in cratita si pui ceapa tocata. O calesti cateva minute apoi adaugi pipotele.
- Mai lasi 5-10 minute amestecand cand si cand si adaugi morcovul si telina curatate, spalate si date pe razatoarea cu ochiuri mari.
- Pui doua cani suc de rosii, o foaie de dafin, putina sare, si lasi la fiert, la foc mic, acoperit pentru o ora si jumatate. Daca e cazul mai adaugi apa, putin cate putin.
- Verifici daca sunt fierte bine pipotele si inimile si adaugi boiaua de ardei, busuiocul, zaharul.
- Mai lasi cateva clocote, verifici daca mai e nevoie de sare, adaugi usturoiul tocat marunt si patrunjelul si opresti focul.
- Noi am servit-o cu orez cremos cu parmezan.
Si mie imi place, arata fantastic 🙂
Imi place maxim!!
Ce ma bucur ca mi-ai adus aminte de aceasta mancarica pe care o ador. Pup!
Si eu, dragilor! >:d<