Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

E prea putina!

Atat va pot zice in introducerea acestei retete de prajituri! :))

Dublati cantitatile, s-ajunga 😉

Extrem de simplu de pregatit aceasta prajitura si cu ingrediente destul de putine.

prajitura-lamaie

Ingrediente Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

  • Blat (tava 20/25 cm)
  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri amidon de porumb (puteti inlocui cu faina)
  • 3 linguri ulei
  • o lingurita coaja rasa lamaie
  • un vf. cutit sare
  • un plic zahar vanilinat
  • daca mixati perfect albusurile nu este nevoie de praf de copt!
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca LaDorna
  • 3-4 linguri zahar (dupa gust)
  • zeama de la o lamaie
  • putin sofran (optional, pentru culoare)

prajitura-lamaie-2

Mod de preparare Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Mixati albusurile spuma impreuna cu sarea.

Cand compozitia e ferma, adaugati, lingura cu lingura, zaharul, mixand la viteza maxima pana ce cristalele sunt diluate complet.

Amestecati galbenusurile cu uleiul si le adaugati peste albusuri, apoi puneti si amidonul.

Amestecati usor cu o lingura, de jos in sus, adaugand coaja de portocala si zaharul vanilat.

Turnati compozitia in tava unsa cu ulei si presarata cu faina.

Coaceti blatul LA FOC MIC! pana ce trece testul cu scobitoarea si are o culoare frumoasa, usor rumena.

Rasturnati blatul cu fundu-n sus pe un gratar.

Lasati cateva ore la racit.

Feliati blatul in trei cu un cutit cu lama lunga, zimtata.

Crema se prepara extrem de simplu!

Puneti toate ingredientele intr-un bol si mixati pana ce crema devine pufoasa dar ferma.

Asezati prima felie de blat, intindeti 4-5 linguri de crema, asezati urmatoarea felie si intindeti aceeasi cantitate de crema, iar cu ce ramane ungeti prajitura dupa ce asezati si a treia felie de blat.

Patrati prajitura la rece si-o portionati cu un cutit zimtat.

1

2

34

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii

  1. preda lenuta says:

    buna ziua, imi plac postarile , mi-ar placea sa le primesc in mod regulat, as dori sa fac parte din grup daca este constituit.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut. Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine Hai ca nu-i greu 😉 Ingrediente Blat pentru tort 7 […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Stiti ce-am facut la 10 minute dupa ce s-a copt prajitura asta? Am mai facut una :)) Nu tine! Prea buna, dispare prea repede! Acum NIMENI nu poate sa-mi zica ca nu-i buna reteta :)), […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email