Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

E prea putina!

Atat va pot zice in introducerea acestei retete de prajituri! :))

Dublati cantitatile, s-ajunga 😉

Extrem de simplu de pregatit aceasta prajitura si cu ingrediente destul de putine.

prajitura-lamaie

Ingrediente Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

  • Blat (tava 20/25 cm)
  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri amidon de porumb (puteti inlocui cu faina)
  • 3 linguri ulei
  • o lingurita coaja rasa lamaie
  • un vf. cutit sare
  • un plic zahar vanilinat
  • daca mixati perfect albusurile nu este nevoie de praf de copt!
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca LaDorna
  • 3-4 linguri zahar (dupa gust)
  • zeama de la o lamaie
  • putin sofran (optional, pentru culoare)

prajitura-lamaie-2

Mod de preparare Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Mixati albusurile spuma impreuna cu sarea.

Cand compozitia e ferma, adaugati, lingura cu lingura, zaharul, mixand la viteza maxima pana ce cristalele sunt diluate complet.

Amestecati galbenusurile cu uleiul si le adaugati peste albusuri, apoi puneti si amidonul.

Amestecati usor cu o lingura, de jos in sus, adaugand coaja de portocala si zaharul vanilat.

Turnati compozitia in tava unsa cu ulei si presarata cu faina.

Coaceti blatul LA FOC MIC! pana ce trece testul cu scobitoarea si are o culoare frumoasa, usor rumena.

Rasturnati blatul cu fundu-n sus pe un gratar.

Lasati cateva ore la racit.

Feliati blatul in trei cu un cutit cu lama lunga, zimtata.

Crema se prepara extrem de simplu!

Puneti toate ingredientele intr-un bol si mixati pana ce crema devine pufoasa dar ferma.

Asezati prima felie de blat, intindeti 4-5 linguri de crema, asezati urmatoarea felie si intindeti aceeasi cantitate de crema, iar cu ce ramane ungeti prajitura dupa ce asezati si a treia felie de blat.

Patrati prajitura la rece si-o portionati cu un cutit zimtat.

1

2

34

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii

  1. preda lenuta says:

    buna ziua, imi plac postarile , mi-ar placea sa le primesc in mod regulat, as dori sa fac parte din grup daca este constituit.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Probabil printre cele mai simple si bune fursecuri cu nuca  incercate pana acum. Le-am pregatit impreuna cu fiica-mea, deci vor ramane undeva intr-un colt de suflet, fiind facute cu mare drag si emotie. Ma intreba […]

Print Friendly, PDF & Email
Chilipirul-zilei – covoare

Chilipirul-zilei – covoare

Imi plac covoarele si le consider unul dintre punctele „cheie” ale amenajarilor interioare. Alese cu grija, tinand cont de culorile camerei, calitate, forma  si spatiul destinat, pot schimba enorm intregul ambient. Niciodata nu am cumparat […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinta ruseasca cu branza

Placinta ruseasca cu branza

Pacinta ruseasca cu branza pregatita la multicooker-ul Heinner este un desert sanatos si bun, un desert care a fost gata in aceeasi zi in care l-am pregatit. Coletul Sano Vita primit de curand m-a surprins […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email