Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

E prea putina!

Atat va pot zice in introducerea acestei retete de prajituri! :))

Dublati cantitatile, s-ajunga 😉

Extrem de simplu de pregatit aceasta prajitura si cu ingrediente destul de putine.

prajitura-lamaie

Ingrediente Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

  • Blat (tava 20/25 cm)
  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri amidon de porumb (puteti inlocui cu faina)
  • 3 linguri ulei
  • o lingurita coaja rasa lamaie
  • un vf. cutit sare
  • un plic zahar vanilinat
  • daca mixati perfect albusurile nu este nevoie de praf de copt!
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca LaDorna
  • 3-4 linguri zahar (dupa gust)
  • zeama de la o lamaie
  • putin sofran (optional, pentru culoare)

prajitura-lamaie-2

Mod de preparare Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Mixati albusurile spuma impreuna cu sarea.

Cand compozitia e ferma, adaugati, lingura cu lingura, zaharul, mixand la viteza maxima pana ce cristalele sunt diluate complet.

Amestecati galbenusurile cu uleiul si le adaugati peste albusuri, apoi puneti si amidonul.

Amestecati usor cu o lingura, de jos in sus, adaugand coaja de portocala si zaharul vanilat.

Turnati compozitia in tava unsa cu ulei si presarata cu faina.

Conde

Coaceti blatul LA FOC MIC! pana ce trece testul cu scobitoarea si are o culoare frumoasa, usor rumena.

Rasturnati blatul cu fundu-n sus pe un gratar.

Lasati cateva ore la racit.

Feliati blatul in trei cu un cutit cu lama lunga, zimtata.

Crema se prepara extrem de simplu!

Puneti toate ingredientele intr-un bol si mixati pana ce crema devine pufoasa dar ferma.

Asezati prima felie de blat, intindeti 4-5 linguri de crema, asezati urmatoarea felie si intindeti aceeasi cantitate de crema, iar cu ce ramane ungeti prajitura dupa ce asezati si a treia felie de blat.

Patrati prajitura la rece si-o portionati cu un cutit zimtat.

1

2

34

 

 

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri

Crema de vanilie 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina 2-3 linguri zahar 200 ml lapte 2 galbenusuri ou 150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust) vanilie sau zahar vanilat Mod […]

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

De cand visam la reteta asta, n-aveti idee. Intotdeauna am considerat-o cea mai apetisanta prajiturica (dupa gusturile mele, bineinteles) dar nu aveam lapte condensat caramelizat s-o pregatesc. Iar cum atunci cand iti doresti ceva, universul […]

Chec in doua culori

Chec in doua culori

    Dulci, sarate, pregatite cu adaosuri diverse, de la fructe, cacao, ciocolata, la branzeturi, spanac sau ciuperci, umede sau uscate, checurile constituie o gustare excelenta acasa, la serviciu sau la scoala. La noi acasa […]

Fursecuri rapide la tigaie

Fursecuri rapide la tigaie

Tocanite, fripturi, cartofi pai, lipii, turte, placinte, sosuri, clatite etc. etc. De toate fac in tigaia asta! O folosesc zilnic. Totul se face mult mai rapid, nimic nu se lipeste, mancarea are savoare, se curata […]