Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

E prea putina!

Atat va pot zice in introducerea acestei retete de prajituri! :))

Dublati cantitatile, s-ajunga 😉

Extrem de simplu de pregatit aceasta prajitura si cu ingrediente destul de putine.

prajitura-lamaie

Ingrediente Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

  • Blat (tava 20/25 cm)
  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri amidon de porumb (puteti inlocui cu faina)
  • 3 linguri ulei
  • o lingurita coaja rasa lamaie
  • un vf. cutit sare
  • un plic zahar vanilinat
  • daca mixati perfect albusurile nu este nevoie de praf de copt!
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca LaDorna
  • 3-4 linguri zahar (dupa gust)
  • zeama de la o lamaie
  • putin sofran (optional, pentru culoare)

prajitura-lamaie-2

Mod de preparare Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Mixati albusurile spuma impreuna cu sarea.

Cand compozitia e ferma, adaugati, lingura cu lingura, zaharul, mixand la viteza maxima pana ce cristalele sunt diluate complet.

Amestecati galbenusurile cu uleiul si le adaugati peste albusuri, apoi puneti si amidonul.

Amestecati usor cu o lingura, de jos in sus, adaugand coaja de portocala si zaharul vanilat.

Turnati compozitia in tava unsa cu ulei si presarata cu faina.

Coaceti blatul LA FOC MIC! pana ce trece testul cu scobitoarea si are o culoare frumoasa, usor rumena.

Rasturnati blatul cu fundu-n sus pe un gratar.

Lasati cateva ore la racit.

Feliati blatul in trei cu un cutit cu lama lunga, zimtata.

Crema se prepara extrem de simplu!

Puneti toate ingredientele intr-un bol si mixati pana ce crema devine pufoasa dar ferma.

Asezati prima felie de blat, intindeti 4-5 linguri de crema, asezati urmatoarea felie si intindeti aceeasi cantitate de crema, iar cu ce ramane ungeti prajitura dupa ce asezati si a treia felie de blat.

Patrati prajitura la rece si-o portionati cu un cutit zimtat.

1

2

34

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii

  1. preda lenuta says:

    buna ziua, imi plac postarile , mi-ar placea sa le primesc in mod regulat, as dori sa fac parte din grup daca este constituit.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu Musli Creativ

Fursecuri cu Musli Creativ

Ma-nvarteam intr-o zi prin casa, intr-o zi in care era si post. Faceam ordine intr-un dulap la bucatarie si dau de punga cu Musli Creativ si remarc ca are imprimata pe punga si-o reteta de […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu ciocolata si afine

Tort cu ciocolata si afine

Un tort de ciocolata care se vrea echilibrat prin adaugarea afinelor intr-una dintre creme. Blat insiropat usor, crema de ciocolata cu lapte, crema de ciocolata alba, cu afine. Am reusit? Doar sarbatorita stie! Cert e […]

Print Friendly, PDF & Email
Cheesecake de ciocolata

Cheesecake de ciocolata

In reteta asta de  desert fin, cremos – Cheesecake de ciocolata- vreau sa v-arat cateva produse Sano Vita, pregatite, ambalate si comercializate in stilul lor, atent, sanatos si bun, produse care fac parte de mult din […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu ness

Prajitura cu ness

Imi era dor rau de tot de-o prajitura Amandina, da-mi era pofta si de-o prajitura cu ness. Cum sa faci sa le impaci? Faci o prajitura noua in care combini ambele 😉 Da, a laudat-o […]

Print Friendly, PDF & Email