Divin! Atat va zic :))) Fanii ciocolatei vor fi pe deplin satisfacuti!
Daca vrei sa gusti niste minunatii dulci, cu gust intens de ciocolata, umede si extrem de bune, incearca-le.
Poti face reteta si in tava mare (o tava patrata de 20/20 cm). Va diferi doar timpul de coacere.
Daca in cazul muffinsurilor coptul dureaza 14-15 minute, in tava vei lasa 25-30 minute.
Nu modifica reteta! Nu pune “ce ai prin casa”, nu pune ciocolata cu lapte, pentru ca nu te vei bucura de brownie ci de niste simple muffins cu ciocolata, cu textura usor uleioasa, care n-au nimic de-a face cu brownie! Vor iesi moi la suprafata, nu crapate si cu suprafata crocanta, deci…cu totul altceva 🙂
Rezultatul final trebuie sa fie asa cum vezi in imagine. Atunci vei sti ca mananci exact ce ti-am recomandat eu <3
Intrediente pentru 11-12 muffins
180 g ciocolata cu MINIM 60% cacao- NU CIOCOLATA CU LAPTE!
180 g unt bun, cu 82% grasime
180 g zahar
un varf lingurita sare
3 oua
115 g faina alba
o lingura cacao neagra
o lingurita esenta de vanilie
Preparare Brownie muffins
Pune intr-un vas la bain-marine unul impreuna cu ciocolata. Cand amestecul e fierbinte adauga cacaua.(daca pui ciocolata cu 75% cacao, nu mai adauga pudra de cacao)
Mixeaza ouale cu sarea si zaharul pentru aprox 6-7 minute.
Adauga in fir subtire ciocolata racita, mixand continuu si apoi esenta de vanilie.
La final incorporeaza faina mixand cateva secunde.
Pregateste formele de muffins (pot fi forme individuale sau poate fi tava pentru muffins) si unge-le putin cu unt.
Toarna din compozitie in forme lasand loc (putin mai mult de jumatate din forma).
Tranteste usor tava de masa de cateva ori. (daca folosesti forme individuale, aseaza-le intr-o tava pentru prajituri).
Introdu la cuptor, pe treapta din mijloc si coace la 180 grade, program cu ventilatie, pentru 15 minute. (cuptorul trebuie preincalzit din timp) Daca vrei ca briosele sa fie si mai umede in interior coace 12-14 minute (eu 14 le las daca e tava mai groasa, 12 daca e mai subtirica)
Daca vrei sa faci reteta in tava, coace pentru 20-25 minute (tava de 20×20 cm)
Scoate apoi, lasa-le la racorit 15-20 minute si serveste fie calde, fie dupa ce se racesc complet.
Sunt minunate la cafea!
nota. posibil ca mijlocul brioselor sa fie umed la finalul coacerii; important e sa fie crescute si “crapate” ele se usuca in timp ce se racesc, dar asa trebuie sa fie, umede, cremoase, cu suprafata crocanta.
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa bun
Un comentariu