Fac rar retete de paste cu carne la cuptor da’ si cand fac, fac numa’ bunatati! :)))
Mai da ce stiu io sa ma laud, da’daca am cu ce…:))
Glumesc :).
Dar sa va prezint totusi reteta, ca bun-a mai fost 😉
Am facut ieri musaca si preparand prea multa umplutura de carne, am pastrat jumatate in frigider si-am pregatit astazi un pranz de te lingi pe degete! 😀
Ingrediente Paste cu carne la cuptor
- 400 gr paste (eu am pus farfalle si paste patratele)
- 200 gr cascaval
- nucsoara
- o lingura ulei de masline
- sare
- o lingura unt
- 4 oua
Pentru sosul de carne
- 300 gr carne tocata (de porc)
- o ceapa
- 1/2 morcov
- 100 ml suc de rosii
- sare
- piper
- busuioc
Mod de preparare Paste cu carne la cuptor
- Pregatesti intai sosul de carne.
- Pui o tigaie la incins cu 20 ml ulei de masline.
- Cureti ceapa si o toci, la fel si morcovul, si le pui in uleiul incins.
- Calesti un minut si adaugi carnea tocata. Amesteci 2-3 minute in vas apoi torni sucul de rosii si 50 ml apa.
- Lasi la fiert la foc mic aproximativ 10 minute adaugand, daca mai este necesar, putina apa. Potrivesti gustul de sare, pui putin busuioc, mai lasi cateva secunde apoi opresti focul.
- Pui un vas cu 4 litri apa la fiert. Adaugi 0 lingurita de sare, o lingura de ulei de masline si putina nucsoara rasa. Cand apa a dat in clocot pui pastele si le fierbi dupa timpul indicat pe pachet.
- Cand sunt gata le rastorni intr-o strecuratoare si le treci pe sub jet de apa rece.
- Pregatesti un vas termorezistent si-l ungi cu unt.
- Torni jumatate din cantitatea de paste, pui apoi carnea cu sos si jumatate din cantitea din cascaval ras.
- Pui restul de paste apoi cele 4 oua bine batute cu putina sare.
- Distribui uniform restul de cascaval si bagi vasul in cuptor, la foc mediu, pana ce incepe sa se rumeneasca usor.
Pofta buna!