Placintele cu branza

placintele-cu-branza-1
436Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email
placintele-cu-branza
placintele-cu-branza

Aluat (pentru aprox 10 buc)

200 gr branza de vaci
200 gr unt
200 gr faina
o lingura zahar
1/4 lingurita sare

Umplutura

250 gr branza de vaci
putina sare
stafide(optional)
3 linguri zahar
un ou
esente

loading...

un ou pentru uns

Aluat.
Cu ajutorul unui robot sau cu mana amestecam toate ingredientele rapid.
Framantam pana obtinem un aluat molicel , nelipicios, care-l adunam intr-o bila mare si-l invelim in folie alimentara.
Il dam la rece pentru cel putin o ora.

Umplutura.
Amestecam, branza cu oul, zaharul, sarea si stafidele.
Adaugam putina esenta de lamaie sau de rom.

Preincalzim cuptorul.

Pe blatul de lucru infainat intindem cu sucitorul o foaie de 2-3 mm.
Cu ajutorul a doua pahare (unul putin mai mic decat celalalt) decupam cercuri pe care le crestam usor in cateva puncte laterale si le punem in formele de briose sau minitarte.
Luam cu lingura din umplutura si o impartim in  cerculetele din forme.
Decupam cu ajutorul paharului mai micutz din aluat si punem capacele peste umplutura de branza si le ungem cu ou batul.

Le introducem in cuptor la 180 grade si le lasam pana se rumenesc frumos.

Sursa de inspiratie.

Te-ar putea interesa
loading...
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

34 de comentarii

Lasă un răspuns