Cum se fac aceste crispy de pui la air fryer, crocante, delicioase, fara gluten? In cel mai simplu mod posibil, fara prajeli, fara fum in casa, fara gluten. O sa va las la finalul retetei imaginile cu punga de faina si punga de fulgi, folosite de mine. Nu stiu cat de mult iubiti voi aparatul air fryer, dar eu il ador!
Cea mai simpla reteta de crispy de pui la air fryer
Ingrediente – cantitatile depind de cate persoane sunteti la masa
- piept de pui/ „muschiulet” de pui (puteti cumpara caserole de fileuri de pui gata portionate; eu cumpar din Lidl)
- faina fara gluten (LIDL)
- fulgi de porumb fara gluten
- oua
- sare
- piper
- pudra de usturoi
- boia
- ulei de masline
- parmezan – optional
Pereparare Cea mai simpla reteta de crispy de pui la air fryer
Pentru inceput taie pieptul de pui in bucati/fasii. Acestea nu trebuie sa fie subtiri, s-ar usca prea mult la preparare. Gasiti in comert caserole cu fasii de pui gata portionate.
Intr-un bol mare puneti 1l apa si o lingura cu sare si puneti bucatile de pui in saramura obtinuta.
Tineti bolul la rece peste noapte sau pentru maxim 24 ore.
Scoateti apoi bucatile din saramura si le tamponati cu servet uscat, le lasati cel putin 30 minute la temperatura camerei (nu sariti acest pas) apoi le condimentati usor cu sare si piper, boia (are si crusta condimente, asa ca nu trebuie in exces) si puneti si putin ulei peste ele si amestecati usor.
Pregatiti 3 boluri. Puneti in primul faina de malai fara gluten si cate putina sare, pudra de usturoi si boia.
In al doilea bateti ouale cu putina sare, iar in al treilea puneti fulgi de porumb fara gluten, bine faramitati cu degetele sau intr-un procesor. Optional, puteti rade si putin parmezan si sa amestecati.
- Preincalziti aparatul air fryer conform indicatiilor de la modelul pe care il detineti.
Luati fiecare bucata de pui si o treceti intai prin amestecul cu faina de malai, apoi prin ou batut si la final prin fulgii de porumb.
Asezati bucatile in aparatul fierbinte, 5-6 bucati per tura.
Setati temperatura la 180 grade, timp 10 minute. La expirarea timpului invartiti cu un cleste de bucatarie bucatile de crispy, ridicati temperatura la 200 grade si setati 5 minute.
Procedati la fel cu toate bucatile de pui si ingredientele aferente.
Pofta buna!
Am preluat reteta de la Savori urbane
Nota
Cand am folosit pulpa de porc am lasat la 195 grade, 15 minute.