Prajitura cu nuca si crema de ness

2.13KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Eu nu laud orice si cine ma stie, stie prea bine si asta :))

Dar ce laud, nu laud degeaba.

Iar prajitura asta merita din plin!

Nici n-ar avea cum sa nu, e printre cele mai bune prajituri de casa testate. Aroma de ness, blat cu nuca si alune, sirop de….Dar mai bine cititi reteta .:)

loading...

Eu nu am rabdare sa las prajiturile suficient timp la rece, sa se taie perfect, dar va garantez ca daca o lasati cat trebuie, o puteti taia cum vreti voi, se intaresc foarte bine toate straturile.

Da’ mie imi place asa, mai imperfecta 😉

prajitura-cu-nuca-si-crema-de-ness4[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Blat
  • 5 oua mari
  • 160 g faina alba
  • 180 g zahar
  • un plic praf de copt
  • 50 g nuca macinata
  • 50 g alune macinate
  • 50 ml ulei
  • un vf. cutit sare
  • Crema de ness
  • 170 g unt
  • 2 linguri ness pudra (eu am pus 4 pliculete mici)
  • 3 oua mari
  • 150 g zahar pudra
  • Sirop
  • o cescuta apa
  • o cescuta zahar
  • o esenta de cafea sau rom (eu am pus de cafea)
  • Glazura
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 40 g unt
  • 20 ml frisca lichida
  • In plus
  • un pachet biscuiti simpli, Pettit Beure
  • alune macinate pentru presarat peste glazura

[/ingredients]

prajitura-cu-nuca-si-crema-de-ness-1

 

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema de ness

Blat

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile cu putina sare adaugand treptat zaharul.

Galbenusurile freaca-le cu uleiul si adauga-le peste albusurile mixate.

Omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus, apoi adauga faina cernuta cu praful de copt. La final incorporeaza alunele si nucile macinate.

Tapeteaza o tava de 25/28 cm cu hartie pentru copt, toarna compozitia si niveleaza frumos.

Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace blatul pana se rumeneste usor si trece testul cu scobitoarea.

Lasa-l la racit.

Pregateste crema de ness

Bate ouale impreuna cu zaharul apoi pune bolul deasupra unui vas in care fierbe apa. Mixeaza la cea mai mica treapta pana ce zaharul e complet diluat si compozitia e usor ingrosata.

Mixeaza spuma untul si adauga lingura cu lingura crema de oua.

La final dilueaza ness-ul in 2 linguri de apa si adauga-l peste crema.

Pregateste siropul.

Pune la fiert apa cu zaharul si lasa-le pana obtii un sirop legat, usor asemanator cu mierea. Opreste focul si adauga esenta.

Pe blatul rece intinde crema apoi da tava la rece pentru 10 minute.

Cand siropul e rece introdu pe rand biscuitii pentru cateva secunde, apoi aseaza-i peste crema.

Da tava la rece si pregateste glazura.

Rupe ciocolata bucatele, adauga ultul si frisca si pune-le la foc mic (de preferat pe baie de abur), amestecand pana la omogenizare.

Glazura usor calduta toarn-o peste stratul de biscuiti.

Presara alune macinate.

Lasa prajitura la rece pentru cel putin 3-4 ore.

prajitura-cu-nuca-si-crema-de-ness-2

prajitura-cu-nuca-si-crema-de-ness-3

prajitura-cu-nuca-si-crema-de-ness-4

prajitura-cu-nuca-si-crema-de-ness-5

prajitura-cu-nuca-si-crema-de-ness-6
Sursa de inspiratie

Te-ar putea interesa
loading...
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

8 comentarii

  • Va rog frumos,spuneti-mi unde gresesc,am incercat mai multe retele
    publicate de dv.,la creme e problema,imi iese f bine pana trebuie sa amestec crema de oua cu untul spuma unde se taie,exact ca maioneza taiata.Spuneti-mi secretul,va rog.Multumesc!

    • Buna, Maria!
      La cremele cu unt, problema este exact untul 🙂
      Eu aici am gasit unul de la Unicarm, pe care-l pot mixa cat de mult doresc si nu mi se taie. Multe alte tipuri testate mi s-au taiat.
      Chiar si ultima data cand am facut amandina, am avut un unt cu 65% grasime care s-a taiat.
      Se repara foarte simplu cremele taiate. Pui apa intr-un vas la fiert, o lasi sa dea in clocot. Pui crema intr-un vas metalic pe care-l pui deasupra bolului cu apa fierbinte si mixezi usor pana ce crema se repara. O sa vezi, ca prin minune! :)) Nu mixa prea mult sa inmoi exagerat cremaa, doar cat sa se repare, apoi las-o 30 min la frigider si mixeaza iar 😉

Lasă un răspuns