E prea putina!
Atat va pot zice in introducerea acestei retete de prajituri! :))
Dublati cantitatile, s-ajunga 😉
Extrem de simplu de pregatit aceasta prajitura si cu ingrediente destul de putine.
Ingrediente Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie
- Blat (tava 20/25 cm)
- 5 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri amidon de porumb (puteti inlocui cu faina)
- 3 linguri ulei
- o lingurita coaja rasa lamaie
- un vf. cutit sare
- un plic zahar vanilinat
- daca mixati perfect albusurile nu este nevoie de praf de copt!
- Crema
- 250 g mascarpone
- 200 ml smantana pentru frisca LaDorna
- 3-4 linguri zahar (dupa gust)
- zeama de la o lamaie – sau dupa gust; puneti doar jumatate, preparati crema si gustati si decideti daca puneti si restul
- putin sofran (optional, pentru culoare)
Mod de preparare Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie
Mixati albusurile spuma impreuna cu sarea.
Cand compozitia e ferma, adaugati, lingura cu lingura, zaharul, mixand la viteza maxima pana ce cristalele sunt diluate complet.
Amestecati galbenusurile cu uleiul si le adaugati peste albusuri, apoi puneti si amidonul.
Amestecati usor cu o lingura, de jos in sus, adaugand coaja de portocala si zaharul vanilat.
Turnati compozitia in tava unsa cu ulei si presarata cu faina.
Coaceti blatul LA FOC MIC! pana ce trece testul cu scobitoarea si are o culoare frumoasa, usor rumena.
Rasturnati blatul cu fundu-n sus pe un gratar.
Lasati cateva ore la racit.
Feliati blatul in trei cu un cutit cu lama lunga, zimtata.
Crema se prepara extrem de simplu!
Puneti toate ingredientele intr-un bol si mixati pana ce crema devine pufoasa dar ferma.
Asezati prima felie de blat, intindeti 4-5 linguri de crema, asezati urmatoarea felie si intindeti aceeasi cantitate de crema, iar cu ce ramane ungeti prajitura dupa ce asezati si a treia felie de blat.
Patrati prajitura la rece si-o portionati cu un cutit zimtat.
Poza Mindricel Rebecca Nicoleta
buna ziua, imi plac postarile , mi-ar placea sa le primesc in mod regulat, as dori sa fac parte din grup daca este constituit.
buna! Multumesc pentru aprecieri!
o sa fac un grup pe facebook, pana una-alta doar daca mai revii cand si cand pe site 😉
Ce s-a intamplat cu modul de preparare ? este scris doar crema si jumatate din procedeu la blat . Cred ca este o prajitura delicioasa . Eu stiu sa-l fac doar dupa ingrediente dar pt incepatoare ar fi bine sa revizuiti …..multumesc ! pupici :*
Grozav ! dupa ce am scris a aparut ….tehnologia asta 🙂
Am făcut prăjitură cu mascarpone și lămâie. Aproape că am stricat o,este mult zeama de la o lămâie. Sau dacă puneți…găsiți o lămâie cat o nuca. Blatul l am făcut cu amidon și a ieșit spectaculos!
Buna, Daniela!
La faza cu lamaia probabil depinde de gustul tau <3
La 450 g crema, zeama de lamaie de nu e multa, dar cel mai bine fiecare sa guste <3 si sa adauge zahar si lamaie dupa cum ii place.
Ma bucur ca ti-a iesit bine blatul 🙂