Reteta de Bilute de biscuiti are atatea variante incat nu cred c-ai putea epuiza vreodata combinatiile.
Nici nu stau sa vi le insir acum, c-ar fi prea multe, cu ciocolata, cu lapte condensat sau lapte praf, astea fiind doar cateva dintre variante, doar va zic ca varianta mea e una simpla, accesibila, singurul ingredient din reteta „mai scump” fiind untul. In rest reteta nu-i deloc costisitoare. Din ingredientele date ies aprox 30 buc cu greutatea de 25 g. Daca vreti mai multe, dublati cantitatile. Credeti-ma pe cuvant, oricate ati face, nu va ramane niciuna!
Ingrediente Bilute de biscuiti cu visine
- 300 g biscutiti Petitte Beure
- 150 ml lapte
- 3 linguri cacao neagra
- 2 lingurite esenta de rom
- 100 g unt cu 82% grasime
- 80 g cocos + cocos pentru tavalit
- 200 g zahar pudra
- visine din visinata sau alune de padure
- optional puteti adauga in compozitie stafide, merisoare sau pepite mici de ciocolata
Mod de preparare reteta Bilute de biscuiti
Puneti biscuitii intr-un bol si, cu mainile, faramitati-i bine. Nu trebuie sa-i macinati, ar iesi prea fin. Compozitia finala trebuie sa aiba bucati mici-mici de biscuiti prin ea.
Incalziti laptele, dar nu-l faceti fierbinte ci doar cald.
Peste biscuiti puneti cacaua, 100 g zahar pudra si laptele cald. Framantati pana cand omogenizati partial.
Untul il mixati spuma impreuna cu zaharul ramas, apoi il adaugati peste amestecul de biscuiti. Tot acum puneti si cele 80 g cocos. Framatati bine compozitia fara a sfarama bucatelele de biscuiti. Daca e cazul si compozitia e mult prea moale, mai puneti biscuiti, iar daca e faramicioasa, putin lapte. Din ingredientele date n-ar trebui sa intampinati niciuna dintre cele doua probleme.
Pregatiti un bol cu cocos ras.
Luati din compozitie cate 25 grame si modelati in bilute, pe care le aplatizati, puneti in mijloc o visina sau o aluna, apoi adunati biluta la loc si-o tavaliti prin cocos.
Puneti bilutele de biscuiti pe un platou si apoi dati-l la rece.
Serviti alaturi de cei dragi!
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa bun