Paste de studentie – autor Danut
„Am mancat tot, fara sa scoatem vreo vorba”
Coleg: „Mi-e frica ca se termina!”
:))))
400 grame paste (eu am pus fara gluten, puneti de care aveti)
300 ml smantana de gatit
3 galbenusuri
100 grame parmezan ras
200 de grame costita/muschi
sare, piper
Am pus apa la fiert in fierbator, sa nu mai pierd timp pana fierbe pe plita, apoi am transferat-o in cratita si am pus-o pe plita, am pus sare, apoi pastele. Le-am fiert „dupa gust” :)))
Am pus muschiuletul taiat cubulete la prajit.
Am facut din 3 galbenusuri si 60-70 de grame de parmezan si piper, un sos.
Dupa ce s-a prajit muschiuletul, am scurs grasimea si am pus 300 de grame de smantana de gatit si putina sare.
Am lasat pana a fiert usor.
Am scurs pastele (am oprit din zeama) si apoi am pus sosul cu smantana si am amestecat.
La urma, dupa ce am luat de pe foc, am pus oul cu parmezanul, pe care le diluasem cu 150 ml din zeama de la paste, amestecand usor.
Am omogenizat bine pana cand a devenit totul cremos. Am potrivit gustul de sare.
La servire am mai pus parmezan.
Chiar bune-bune!