Prajitura de post cu bulion si gris este o prajitura simpla, arata frumos, e ieftina si rapida.
E gustoasa si foarte usor de facut.
Foile se fac usor si nu se coc decat 12 minute fiecare.
Ingrediente Prajitura de post cu bulion si gris (aprox 20X30cm)
Pentru foi
- 10 linguri apa/apa minerala
- 10 linguri ulei
- 6 linguri zahar
- 2 linguri bulion gros
- o lingurita amoniu pentru prajituri (nu bicarbonat, nu praf de copt; fiecare da o anumita textura preparatelor, asa ca insist sa cautati amoniu/amoniac)
- faina cat cuprinde (undeva intre 310-340 g)
- un varf cutit sare
Pentru crema
- 250 ml apa (sau /lapte de soia/ bautura de cocos sau de orez)
- 4 linguri gris
- 170 g zahar
- 200 g margarina sau unt de cocos
- zeama de la jumatate de lamaie
- 50 g cocos ras
- un varf cutit sare
cocos pentru presarat la final
Mod de preparare Prajitura de post cu bulion si gris
Intr-un bol pune uleiul, apa, bulionul, sarea si zaharul si omogenizeaza bine.
Adauga, treptat, faina cernuta impreuna cu amoniacul (nestins). Trebuie sa obtinem un aluat cu textura asemanatoare plastelinei, pe care sa-l putem intinde usor.
Nu adaugati din start toata faina, puneti treptat.
Impartiti aluatul in 3 bile egale.
Preincalziti cuptorul la 165 grade.
Intindeti prima bila de aluat pe fundul unei tavi, uns cu ulei. Tava trebuie sa aiba aprox 20x30cm.
Introduceti tava pe treapta din mijloc si coaceti foaia pentru 12-13 minute.
Procedati la fel cu bilele de aluat ramase.
Crema.
Puneti la fiert apa/laptele impreuna cu zaharul.
Cand da in clocot adaugati in ploaie grisul amestecand energic.
Fierbeti la foc mic pentru 5-10 minute, opriti focul si adaugati zeama de lamaie.
Raciti bine amestecul.
Mixati spuma margarina pe care in prealabil ati lasat-o la temperatura camerei.
Adaugati crema de gris in 2 etape si mixati pana la omogenixzare.
In caz ca vi se taie crema, nu va speriati, dati la rece bolul pentru 15 minute, apoi mixati din nou. Crema-si va reveni. Incorporati nuca de cocos.
Impartiti crema in 3 parti egale.
Asezati prima foaie, intindeti crema, a doua foaie, crema, a treia foaie, crema, apoi cocos ras.
Lasati prajitura la temperatura camerei pentru 2-3 ore, apoi o dati la frigider peste noapte.
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa BUN