As vrea o introducere pentru reteta de Fursecuri ciupercute – de post, da’ nu gasesc.
Sa imi tot laud eu retetele parca nu se face :)), da’ sincer, se topesc in gura! Si se fac asa de usor!
Nu ma certati ca-s cu margarina, a inceput postul de 3 saptamani si-am luat si eu un pachet cu margarina, nu mi s-o trage moartea de aici 😛 :))
Ingrediente reteta Fursecuri ciupercute – de post
Pentru fursecuri
200 g margarina (daca nu tineti post, folositi unt, daca nu folositi margarina da’ tineti post, atunci nu le faceti :P)
6 linguri zahar
18 linguri faina
sare
Pentru umplut
gem de prune
nuci/alune macinate
o lingurita esenta rom
Pentru sirop
7 linguri zahar
7 linguri apa
2 linguri cacao
o lingura ulei
o lingurita esenta rom
In plus
Nuci/alune macinate pentru tavalit fursecurile
Mod de preparare reteta Fursecuri ciupercute – de post
Mixati margarina impreuna cu zaharul pana devine spumoasa.
Adaugati treptat faina mixand la inceput, iar cand devine mai gros aluatul framantati cu mana. Adaugati faina doar daca nu puteti modela sul.
Luati din aluat cate-o bucatica marisoara pe care-o modelati sul, de grosimea unui deget, apoi o taiati bucatele egale, de aproximativ 5 cm.
Asezati sulurile intr-o tava subtire si le aplatizati apasand usor peste fiecare cu furculita.
Introduceti tava in cuptorul preincalzit, pe treapta 2, la 180 grade si coaceti fursecurile pentru aprox 8-10 minute.
Fursecurile trebuie sa prinda culoare pe talpa. Daca nu au prins, le mai lasati 2-3 minute. Aveti grija sa nu le ardeti.
Procedati la fel cu tot aluatul.
Amestecati intr-un bol gem de prune cu alune/nuci macinate, pana obtineti un amestec grosut, bun de umplut. Adaugati esenta.
Potriviti fursecurile 2 cate 2 si le lipiti cu cate o lingurita de umplutura intre ele.
Pregatiti siropul punand la foc mic ingredientele, intr-o craticioara.
Fierbeti cam 2 minute si jumatate, la foc mic, din momentul in care a dat in clocot.
Raciti usor si treceti fursecurile pe jumatate prin sirop, apoi le tavaliti prin nuca/alune macinate.
Reteta in imagini