mnb

Fursecuri ciupercute – de post

6.11KVizualizări
5
(1)
Print Friendly, PDF & Email

As vrea o introducere pentru reteta de Fursecuri ciupercute – de post, da’ nu gasesc.

Sa imi tot laud eu retetele parca nu se face :)), da’ sincer, se topesc in gura! Si se fac asa de usor!

Nu ma certati ca-s cu margarina, a inceput postul de 3 saptamani si-am luat si eu un pachet cu margarina, nu mi s-o trage moartea de aici 😛 :))

Fursecuri ciupercute

Ingrediente reteta Fursecuri ciupercute – de post

Pentru fursecuri

200 g margarina  (daca nu tineti post, folositi unt, daca nu folositi margarina da’ tineti post, atunci nu le faceti :P)

6 linguri zahar

18 linguri faina

sare

Pentru umplut

gem de prune

nuci/alune macinate

o lingurita esenta rom

Pentru sirop

7 linguri zahar

7 linguri apa

2 linguri cacao

o lingura ulei

o lingurita esenta rom

In plus

Nuci/alune macinate pentru tavalit fursecurile

Fursecuri ciupercute

Mod de preparare reteta Fursecuri ciupercute – de post

Mixati margarina impreuna cu zaharul pana devine spumoasa.

Adaugati treptat faina mixand la inceput, iar cand devine mai gros aluatul framantati cu mana. Adaugati faina doar daca nu puteti modela sul.

Luati din aluat cate-o bucatica marisoara pe care-o modelati sul, de grosimea unui deget, apoi o taiati bucatele egale, de aproximativ 5 cm.

Asezati sulurile intr-o tava subtire si le aplatizati apasand usor peste fiecare cu furculita.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit, pe treapta 2, la 180 grade si coaceti fursecurile pentru aprox 8-10 minute.

Fursecurile trebuie sa prinda culoare pe talpa. Daca nu au prins, le mai lasati 2-3 minute. Aveti grija sa nu le ardeti.

Procedati la fel cu tot aluatul.

Amestecati intr-un bol gem de prune cu alune/nuci macinate, pana obtineti un amestec grosut, bun de umplut. Adaugati esenta.

Potriviti fursecurile 2 cate 2 si le lipiti cu cate o lingurita de umplutura intre ele.

Pregatiti siropul punand la foc mic ingredientele, intr-o craticioara.

Fierbeti cam 2 minute si jumatate, la foc mic, din momentul in care a dat in clocot.

Raciti usor si treceti fursecurile pe jumatate prin sirop, apoi le tavaliti prin nuca/alune macinate.

Reteta in imagini

Fursecuri ciupercute

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Leave a Reply

12 − 9 =