Cum a fost ciocolata asta de casa?
Pai…delicioasa!
Dac-o vreti inalta o puneti intre 2 foi de napolitana mici (sau 3 foi, foaie,1/2 din ciocolata, faie si ciocolata ramasa; dac-o vreti ca-n imagine folositi foi de napolitana mari.
Ingrediente ciocolata de casa
- 500 g zahar
- 230 ml apa
- 500 g lapte praf Raraul
- 50 ml Amaretto
- 2 linguri Nesscafe Brasero
- 50 g cacao neagra
- un cub 200 g unt, cu 80-82% grasime
- foi de napolitana
Mod de preparare ciocolata de casa
Cerneti laptele praf impreuna cu cacaua. Amestecati si adaugati nessul.
Puneti intr-un vas gros apa si zaharul. Le lasati sa se imprieteneasca :)) 1 minut, apoi puneti vasul la foc mediu.
Amestecati usor cu o lingura, pana cand se topeste zaharul. Din momentul in care a dat in clocot fierbeti timp de 2-3 minute, amestecand, apoi adaugati Amaretto. Fierbeti exact 4 minute din acel moment, amestecand usor, continuu, circular.
Opriti focul si adaugati cubul de unt. Amestecati pana se topeste. Incepeti sa puneti din sirop in amestecul de lapte praf, amestecand energic pana la omogenizare. Eu amestec cu o furculita.
Din acest moment lasati ciocolata de casa sa se racoreasca usor, apoi o intindeti intre foile de napolitana. Ideal ar fi s-aveti o tava egala cu foile de napolitana, pe care s-o tapetati cu folie alimentara, apoi sa puneti foaia si sa asamblati ciocolata. Evitati astfel ca in cazul in care ciocolata e prea moale sa se scurga pe laterale.
Asezati cea de-a doua foaie de napolitana deasupra si presati usor. Puteti pune si-o greutate deasupra, sa nu se ridice foaia. Un fund de lemn e perfect.
Dati ciocolata de casa la rece pentru cateva ore, ideal peste noapte, apoi o portionati.
Are o aroma…un deliciu!