Prajitura cu ciocolata alba
Nu exista week-end fara prajituri de casa 😉
Iar in prind frigider ai o cutie de mascarpone, in dulap doua ciocolate albe, te gandesti cum sa le combini.
Cand iti mai fuge gandul si la niste nuci caramelizate, prajitura cu ciocolata alba si nuci e gata deja-n minte! :))
[ingredients title=”Ingrediente”]
Blat Prajitura cu ciocolata alba si nuci
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- sucul de la o portocala
- 3 linguri ulei
- o lingurita praf de copt
- un vf cutit sare
- 6 linguri cu varf faina cernuta
Crema de ciocolata alba si mascarpone
- 200 ml frisca lichida indulcita
- o lingurita intaritor pentru frisca
- 200 g ciocolata alba
- 250 g mascarpone
- un plic zahar vanilat
In plus
- 150 g nuci
- 80 g zahar
[/ingredients]
Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si nuci „
- Pregatim intai blatul.
- Separam albusurile de galbenusuri.
- Mixam albusurile spuma cu sarea. Adaugam treptat zaharul mixand pana la diluarea completa.
- Galbenusurile le batem usor si-adaugam uleiul si sucul de portocala.
- Adaugam galbenusurile batute peste albusuri si amestecam usor. Punem si faina cernuta impreuna cu praful de copt si incorporam totul amestecand usor, de jos in sus.
- Turnam compozitia intr-o tava tapetata, nivelam frumos si coacem blatul la foc mic pana devine auriu si trece testul cu scobitoarea.
- Lasam la racit.
- Pregatim Crema de ciocolata alba si mascarpone.
- Intr-o craticioara punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.
- Amestecam bine la foc mic (nu lasam sa fiarba!) pana ce compozitia devine omogena.
- Lasam la racit apoi dam cratita la rece pentru 3-4 ore (sau jumatate de ora in congelator).
- Scoatem de la rece, adaugam intaritorul, zaharul vanilat, omogenizam si incepem sa mixam amestecul pana devine pufos, apoi adaugam mascarpone si mixam pana ce crema capata o consistenta ferma.
- Blatul rece il taiem in doua pe orizontala.
- Asezam prima felie de blat si intindem uniform jumatate din cantitatea de crema.
- Punem apoi a doua felie de blat si intindem restul de crema.
- Intr-o craticioara caramelizam zaharul si adaugam nucile. Amestecam rapid si luam de pe foc.
- Turnam amestecul pe folie de aluminiu si lasam sa se racoreasca.
- Maruntim nucile si le presaram peste prajitura.
- Pastram la rece si portionam prajitura cu ciocolata alba si nuci in momentul servirii.



There is no ads to display, Please add some
Ce dimensiuni are tava? Multumesc
18/26CM
Cu placere!
as putea incerca sa adaug cacao la compozitia de blat?
sigur ca da
doar ca eu n-as face asta
nu mi se pare ca se potriveste prea bine ciocolata alba cu cacaua
dar poate tie iti place