Iar in prind frigider ai o cutie de mascarpone, in dulap doua ciocolate albe, te gandesti cum sa le combini.
Cand iti mai fuge gandul si la niste nuci caramelizate, prajitura cu ciocolata alba si nuci e gata deja-n minte! :))
[ingredients title=”Ingrediente”]
Blat Prajitura cu ciocolata alba si nuci
6 oua
6 linguri zahar
sucul de la o portocala
3 linguri ulei
o lingurita praf de copt
un vf cutit sare
6 linguri cu varf faina cernuta
Crema de ciocolata alba si mascarpone
200 ml frisca lichida indulcita
o lingurita intaritor pentru frisca
200 g ciocolata alba
250 g mascarpone
un plic zahar vanilat
In plus
150 g nuci
80 g zahar
[/ingredients]
Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si nuci „
Pregatim intai blatul.
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile spuma cu sarea. Adaugam treptat zaharul mixand pana la diluarea completa.
Galbenusurile le batem usor si-adaugam uleiul si sucul de portocala.
Adaugam galbenusurile batute peste albusuri si amestecam usor. Punem si faina cernuta impreuna cu praful de copt si incorporam totul amestecand usor, de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata, nivelam frumos si coacem blatul la foc mic pana devine auriu si trece testul cu scobitoarea.
Lasam la racit.
Pregatim Crema de ciocolata alba si mascarpone.
Intr-o craticioara punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.
Amestecam bine la foc mic (nu lasam sa fiarba!) pana ce compozitia devine omogena.
Lasam la racit apoi dam cratita la rece pentru 3-4 ore (sau jumatate de ora in congelator).
Scoatem de la rece, adaugam intaritorul, zaharul vanilat, omogenizam si incepem sa mixam amestecul pana devine pufos, apoi adaugam mascarpone si mixam pana ce crema capata o consistenta ferma.
Blatul rece il taiem in doua pe orizontala.
Asezam prima felie de blat si intindem uniform jumatate din cantitatea de crema.
Punem apoi a doua felie de blat si intindem restul de crema.
Intr-o craticioara caramelizam zaharul si adaugam nucile. Amestecam rapid si luam de pe foc.
Turnam amestecul pe folie de aluminiu si lasam sa se racoreasca.
Maruntim nucile si le presaram peste prajitura.
Pastram la rece si portionam prajitura cu ciocolata alba si nuci in momentul servirii.
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.
Ce dimensiuni are tava? Multumesc
18/26CM
Cu placere!
as putea incerca sa adaug cacao la compozitia de blat?
sigur ca da
doar ca eu n-as face asta
nu mi se pare ca se potriveste prea bine ciocolata alba cu cacaua
dar poate tie iti place