Vrei sa faci un barbat fericit? Fa-i hribi cu usturoi si maioneza!
Gastronimic vorbind 😀
O combinatie care, daca iubesti hribii, n-are cum sa nu-ti placa. O salata care nu-i deloc „light”, as minti sa zic ca e, dar e extrem de gustoasa, iar consumata cu moderatie rau nu prinde. Chiar deloc!
Ingrediente
- 500 g hribi fierti
- 2-3 catei de usturoi
- maioneza de casa preparata dintr-un ou, sare si 200 ml ulei
- patrunjel verde – 1/4 legatura
Preparare Hribi cu usturoi si maioneza
Pregatesti o maioneza clasica, dintr-un ou, sare dupa gust si 200 ml ulei.
Eu folosesc de ani buni metoda rapida, maioneza in cateva secunde, pe care o gasesti – AICI
Nu pun mustar si lamaie ci doar ou, ulei, sare.
Hribii ii cureti bine din cutit, de pamant si alte impuritati.
Eu nu le tai codita, nimic, ii las exact asa cu sunt, De preferat sunt aia mici, da-s buni oricare.
Pui apa la fiert iar cand da in clocot ii pui in apa si ii fierbi pentru 5-10 minute.
Trebuie mai mult sa se inmoaie decat sa fiarba iar timpul depinde de cat de marisori sunt.
Cand s-au inmuiat ii rastorni intr-o strecuratoare si-i treci rapid pe sub jetul de apa rece. Dai un pic cu mana sa se „clateasca” bine.
Scuturi strecuratoarea de cateva ori si lasi hribii la scurs.
Hribi cu usturoi si maioneza
Cand s-a terminat de scurs zeama ii rastorni pe un fund mare si cu ajutorul unui cutit lung si subtire ii tai marunt apoi ii bati ca pe vinete – Ii poti trece si prin blender, da’ eu nu recomand. Trebuie sa arate ca-n imaginea de mai jos.
Hribii tocati ii pui intr-un bol, presari putina sare – NU MULTA! are sare si maioneza; mai bine mai pui dupa, daca e cazul.
Pui si maioneza, patrunjelul tocat marunt, marunt si 2 catei de usturoi trecuti prin razatoarea fina.
Incepi sa amesteci usor, pana la omogenizare.
Gusti si vezi daca mai trebuie sare si daca e suficient usturoi. Daca nu e, pui si cel de-al treilea catel de usturoi. Eu mereu curat trei, da’ pun numa doi :))) E nevoie doar de aroma, nu sa predomine usturoiul 😉
Pui salata de hribi cu usturoi si maioneza la rece pentru 10-15 minute, apoi poti servi pe paine proaspata sau pe paine prajita.